Meiden U16 plaatsen zich in hoofdronde op Open EK

Gisteren speelden de meiden U16 hun eerste twee wedstrijden op het Open EK, die allebei gewonnen werden. Vandaag staan wedstrijden tegen Litouwen en Hongarije op het programma. Bij één keer winst vandaag kunnen de meiden zich plaatsen voor de hoofdronde.

De dag begon erg vroeg, om 5.30 uur ging de wekker en om 6.00 uur zat iedereen aan het ontbijt. De eerste wedstrijd van de dag wordt gespeeld tegen Litouwen. Met een 15-10 voorsprong gingen de Oranje meiden de rust in.

De tweede helft was Nederland een maatje te groot voor Litouwen. Litouwen kwam nauwelijks aan scoren toe. De topscoorders aan de Nederlandse kant in deze wedstrijd waren Roos Daleman en Romee Steverink met beide zes doelpunten. Met een eindstand van 30-16 plaatsen de meiden zich voor de hoofdronde van morgen.

Om 15.00 speelden de meiden van U16 hun tweede wedstrijd tegen Hongarije. Deze wedstrijd ging om de eerste plaats in de poule. Hongarije was ditmaal een maatje te groot. Ondanks het verlies was het een leerzame wedstrijd voor de Oranje meiden.

Ook even complimenten aan alle ouders die er waren om de meiden te ondersteunen én om ervoor te zorgen dat iedereen het Open EK kan volgen via Instagram: ned_handball_0203.

Morgen nemen de meiden het om 11.30 op tegen Polen en om 17.30 spelen zij een wedstrijd tegen Frankrijk. Op donderdag speelt het team van bondscoach Ricardo Clarijs één wedstrijd om 11.30 tegen Zwitserland. Ook deze wedstrijden zijn live te volgen via het instagram account ned_handball_0203.

Programma
Maandag 2 juli, Faröer – Nederland               Uitslag: 16-20
Maandag 2 juli, Nederland – Georgië             Uitslag: 28-5
Dinsdag 3 juli, Nederland – Litouwen             Uitslag: 30-16
Dinsdag 3 juli, Nederland – Hongarije            Uitslag: 13-24
Woensdag 4 juli, Polen - Nederland
Woensdag 4 juli, Frankrijk - Nederland
Donderdag 5 juli, Nederland - Zwitserland