NHV verlengt contract bondscoach Joop Fiege met twee jaar

Het Nederlands Handbal Verbond heeft het contract met bondscoach Joop Fiege verlengd. De komende twee jaar zal Fiege de Oranjeheren blijven coachen met als hoofddoel plaatsing voor het EK in 2020. “We hebben de afgelopen jaren stappen gemaakt en willen dat de komende twee jaar bekronen”, legt Fiege uit.

Fiege is verheugd met de verlenging van zijn contract. ”Ik doe het met veel plezier en de verlenging is een blijk van waardering. Ik verheug me erop. Het hoofddoel is plaatsing voor het EK in 2020, maar als we enigszins de kans krijgen om ons eerder te plaatsen voor een eindtoernooi moeten we die grijpen”, vertelt de bondscoach.

Fiege en zijn mannen proberen kwalificatie voor het WK 2019 in Denemarken af te dwingen. Oranje is ingedeeld in een pittige poule. Met tegenstanders als België, Griekenland en Turkije zullen ze vol aan de bak moeten. “Er zit geen walk-over bij, dus elke wedstrijd moeten we vol gaan spelen. Dit is waarom je sport bedrijft! Tegen alle vier de ploegen hebben we in de afgelopen jaren gespeeld. Hierin hebben we zowel gewonnen als verloren, dus het ligt open. We zijn in deze poule als eerste geplaatst en daarom favoriet. Dus moeten we dat gaan laten zien als team”, zegt Fiege enthousiast. 

De bondscoach gaat zijn functie combineren met het hoofdtrainerschap van Oosting E&O. Edwin Kippers is toegevoegd aan de technische staf als assistent bondscoach. Hij vervangt Martin Vlijm.