Open Training zorgt voor stralende gezichten

,,Wat gooien ze hard he!", zegt Sigrid Lubbers tegen haar dochter Mirthe. Mirthe straalt en knikt terug. Samen zijn ze vandaag in de auto gestapt en van Deurningen naar Arnhem gereden om de Open Training bij te wonen van de Oranjedames. En ze zijn niet de enige. Ongeveer tweehonderd mensen kwamen van heinde en verre om een glimp op te vangen van hun idolen.

,,Ik ben het meeste fan van Tess Wester”, vertelt Britt de Haan uit Enschede. Ze zit helemaal vooraan op de tribune en kijkt aandachtig naar de training. Haar vader Henk-Jan is ook onder de indruk. ,,Het is een hele andere beleving om ze in het echt te zien spelen. Je hoort de geluiden en het spel lijkt nog sneller te gaan.”

De toeschouwers zitten met open mond te kijken en zien de ene bal na de andere bal de kruising in vliegen. Toch is de training niet het enige waar ze voor komen. Na afloop van de training kunnen ze op handtekeningenjacht. Veel kinderen hebben spullen meegenomen die willen voorzien van een krabbel.

Zo ook Mirthe. ,,Ik heb een te klein t-shirt bij me en hoop dat ik daar alle handtekeningen op kan krijgen. Dan kan ik hem inlijsten en boven mijn bed hangen.” Ze glimlacht van oor tot oor. De Open Training was een groot succes en stuiterend van geluk verlaten de kinderen de sporthal op Papendal.