Praktijkbegeleider (Breedte- en wedstrijdsport)

De rol van praktijkbegeleider is weggelegd voor degene die het leuk vindt om passie en ervaringen met beginnende en zich ontwikkelende trainer-coaches en instructeurs te delen. De praktijkbegeleider onderhoudt contact met de opleiders van de opleidingen of (bij)scholingen. In de sportverenigingen draagt de praktijkbegeleider bij aan de ontwikkeling en het behoud van het sportkader.

Cursus
Praktijkbegeleiders zorgen dat scheidsrechters, trainers en/of coaches relevante en leerzame praktijkervaringen kunnen opdoen. Zeker het sportkader dat een opleiding of (bij)scholing volgt heeft baat bij een passende en veilige leeromgeving voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten.
De praktijkbegeleider creëert deze leeromgeving en geeft sportkader gerichte feedback en praktische tips.

Voorwaarden
Minimaal in het bezit van een diploma Bondsscheidsrechter 3 en/of Handbaltrainer 3 opleiding, (Hoger is altijd mooi meegenomen) een afgeronde opleiding CIOS niveau 4 en/of een afgeronde HBO lichamelijke opvoeding incl. lesbevoegdheid.
In het bezit van het spelregelbewijs (via HandbalmasterZ)

Kosten
De kosten voor de cursus praktijkbegeleider zijn € 10,- incl. portfoliobeoordeling.

Programma
De opleiding tot praktijkbegeleider bestaat uit één bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst oefen je vaardigheden zoals het voeren van plannings- en begeleidingsgesprekken, het geven van feedback en het creëren van een veilig leer- en sportklimaat.  
Leerdoelen:
1. Informeren van sportkader (in opleiding)
2. Creëren van een veilige leeromgeving voor sportkader (in opleiding)
3. Begeleiden van sportkader (in opleiding)
Na het volgen van de (bij)scholing kun je je blog, gevormd door je praktijkopdrachten, laten beoordelen en zo het certificaat Praktijkbegeleider behalen. De beoordeling zal plaatsvinden door 1 van de docenten die de cursus geeft. 

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier.
19 november Oosterbeek*
26 november Nederweert*
28 november Tilburg*
10 december Hoogeveen* e.o.
12 december Leiden*
14 januari Amsterdam* 

*Deze scholing is gericht op nieuwe praktjikbegeleiders, maar wil je als huidige praktijkbegeleider weer even je kennis op frissen ben je van harte welkom.

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 026-7071433

Downloads 
Toetsdocumenten
Kwalificatieprofiel
Opleidingsvoorwaarden
Handbal Toetsreglement sport 2013