Procedure afgelasten wedstrijden i.v.m. Coronatoegangsbewijs

Wij hebben onvoldoende spelers voor onze wedstrijd i.v.m. het ingevoerde coronatoegangsbewijs. Mogen we op die basis een wedstrijd annuleren en later alsnog spelen zonder competitiemaatregel?

Het advies is om te kijken welke mogelijkheden er zijn om andere spelers mee te laten spelen bij het desbetreffende team. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk wedstrijden organiseren.

Blijkt dat het team niet opgevuld kan worden met andere spelers voor de desbetreffende wedstrijd, dan zijn er mogelijkheden om in onderling overleg met de tegenstander wedstrijden te verplaatsen. Bij het verplaatsen van wedstrijden wordt er geen onderscheid gemaakt tussen wedstrijd- en breedtesport. Wedstrijden op alle niveaus (behalve bekerwedstrijden) kunnen in onderling overleg worden verplaatst via de wijzigingsmodule in Sportlink Club. Wel geldt hiervoor een aantal voorwaarden. Wij adviseren verenigingen deze optie eerst te bekijken en in overleg te treden met de tegenstander. Voor meer informatie over het verplaatsen, klik hier. Een nieuwe speeldatum dient voor aanvang van de geplande wedstrijd afgehandeld te worden via de wijzigingsmodule in Sportlink Club.

Wanneer er geen nieuwe speeldatum gevonden kan worden, kan de vereniging een aanvraag indienen voor het afmelden van de desbetreffende wedstrijd. Een dergelijke aanvraag moet worden ingediend zodra bekend is dat deze situatie van toepassing is. Zie hieronder hoe het formulier ingediend kan worden:

  • In de breedtesport dient hiervoor dit formulier ingevuld te worden. De vereniging is verantwoordelijk voor het afmelden van de wedstrijd bij de tegenstander.
  • Binnen de wedstrijdsport dient het formulier ingediend te worden op vrijdag voor 17.00 uur. Na 17.00 uur op vrijdag dient dit formulier ingevuld te worden en er dient contact opgenomen te worden met het noodnummer 026 707 1434 voor aanvang van de wedstrijd. De vereniging is verantwoordelijk voor het afmelden van de wedstrijd bij de tegenstander en het bondsbureau zal de bondsscheidsrechter afmelden.

De wedstrijd wordt afgehandeld conform artikel 38.9 in het wedstrijdreglement. Omdat wij beseffen dat in deze situatie voor vereniging er sprake is van een vorm van overmacht zullen er geen financiële sancties worden opgelegd.

Wij hebben onvoldoende spelers voor ons team om de competitie te vervolgen. Welke stappen kunnen wij ondernemen?

Het advies is om te kijken welke mogelijkheden er zijn om andere spelers mee te laten spelen bij het desbetreffende team. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk teams behouden voor de competitie.

Blijkt dat het team niet aangevuld kan worden met andere spelers, dan kan de vereniging de beslissing nemen om het team terug te trekken uit de competitie. Lees hier meer over het terugtrekken van een team.

Hoe vind ik de contact gegevens van mijn tegenstander?

Contactgegevens van alle verenigingen zijn inzichtelijk in Sportlink Club. Kijk via: Vereniging > adresboek > verenigingsfunctionarissen > selecteer district > zoek vereniging > klik op vergrootglas. Klik hier voor een handleiding.

Alle NHV mailadressen staan op onze site vermeld. Kijk via: programma > zoek club > tabblad clubinformatie.

Zijn de gegevens van jouw vereniging niet zichtbaar?
Geef dan je contactgegevens in Sportlink Club vrij. Klik hier voor de handleiding.