Procedure afgelasten wedstrijden i.v.m. Coronabesmetting 

Een van onze spelers is positief getest op corona. Mogen we op die basis een wedstrijd annuleren en later alsnog spelen zonder competitiemaatregel?

Om de voortgang van de competitie te waarborgen heeft het NHV besloten dat vanaf maandag 18 april het niet meer mogelijk is om uitstel te vragen vanwege Corona. Het NHV ziet dat de noodzaak om uitstel voor Corona aan te vragen minder aanwezig is door het fors dalende aantal coronabesmettingen en het aangepaste overheidsbeleid.

Met het besluit om vanaf 18 april geen uitstel meer te verlenen vanwege Corona gaat vanaf 18 april de reguliere regelgeving gelden voor het uitstellen van wedstrijden.

Voor het niet kunnen spelen van een wedstrijden gelden de volgende opties:

  1. De wedstrijd in onderling overleg verplaatsen. Kijk voor de reguliere regelgeving m.b.t. het verplaatsen van wedstrijden naar de voorwaarden welke zijn terug te vinden in het wedstrijdreglement NHV op pagina 25 (bijlage 2).
  2. De wedstrijd in onderling overleg definitief annuleren. Beide teams zien hierbij af van de punten. Kijk hier voor de regelgeving.
  3. Wanneer over bovenstaande opties geen afstemming kan worden bereikt, wordt het team geacht de wedstrijd te spelen. Wanneer zij niet opkomen, zal dit na het speelweekend reglementair worden afgehandeld.

 

Hoe vind ik de contact gegevens van mijn tegenstander?

Contactgegevens van alle verenigingen zijn inzichtelijk in Sportlink Club. Kijk via: Vereniging > adresboek > verenigingsfunctionarissen > selecteer district > zoek vereniging > klik op vergrootglas. Klik hier voor een handleiding.

Alle NHV mailadressen staan op onze site vermeld. Kijk via: programma > zoek club > tabblad clubinformatie.

Zijn de gegevens van jouw vereniging niet zichtbaar?
Geef dan je contactgegevens in Sportlink Club vrij. Klik hier voor de handleiding.

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier