Procedure afgelasten wedstrijden i.v.m. Coronabesmetting 

Een van onze spelers is positief getest op corona. Mogen we op die basis een wedstrijd annuleren en later alsnog spelen zonder competitiemaatregel?

Bij een positieve test zal de GGD inschatten of de rest van het team kan spelen. Alleen als de GGD adviseert dat het gehele team niet kan spelen wegens een besmetting of quarantaine maatregelen, worden wedstrijden uitgesteld. Anders dient er te worden gespeeld en zorgt het team er zelf voor dat het binnen de gestelde regels over voldoende spelers beschikt.

Vanuit de GGD is het advies gekomen om de wedstrijd niet te spelen. Volg onderstaande stappen voor deze wedstrijd. Alleen als kan worden aangetoond dat er geen team meer op de been kan worden gebracht door het coronavirus (positieve tests, dringend geadviseerde of verplichte quarantaines) bestaat de mogelijkheid om de wedstrijd uit te stellen.

Stap 1: Probeer de wedstrijd in onderling overleg te verplaatsen.

Wanneer een team de wedstrijd niet kan spelen verzoeken wij om in onderling overleg de wedstrijd te verplaatsen. Bij het verplaatsen van wedstrijden wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen wedstrijd- en breedtesport. Wedstrijden op alle niveaus (behalve bekerwedstrijden) kunnen in onderling overleg worden verplaatst via de wijzigingsmodule in Sportlink Club. Wel geldt hiervoor een aantal voorwaarden. Wij adviseren verenigingen deze optie eerst te bekijken en in overleg te treden met de tegenstander. Voor meer informatie over het verplaatsen, klik hier. Bij een eventuele verplaatsing dient de nieuwe datum en tijd bij ons gemeld te worden voor aanvang van de oorspronkelijk geplande wedstrijd.

Stap 2: Het is (nog) niet mogelijk om een nieuwe speeldatum voor de wedstrijd vast te stellen.

De wedstrijd kan niet gespeeld worden op de geplande datum. De teams zijn in onderling overleg er (nog) niet uitgekomen om een nieuwe datum te vinden. Het kan voorkomen dat een tegenstander niet wil/kan meewerken aan een verplaatsing. De wedstrijd dient wel afgelast te worden, i.v.m. Coronabestemmingen of quarantaine maatregelen. Een afgelasting van de wedstrijd dient door de vereniging aangevraagd te worden via dit formulier. Onderbouwing van de aanvraag dient te worden meegestuurd. De vereniging is verantwoordelijk om de tegenstander in te lichten over het niet doorgaan van de wedstrijd. Wij willen je verzoeken om bij voorkeur telefonisch contact op te nemen. 

Een dergelijke aanvraag moet worden ingediend zodra bekend is dat deze situatie van toepassing is. Wanneer de aanvraag voor een wedstrijd in de wedstrijdsport vrijdag na 17.00 uur wordt ingediend, dient er contact opgenomen te worden met het noodnummer 026 707 1434 voor aanvang van de wedstrijd.

Indien de wedstrijd wordt uitgesteld, dient deze zo snel mogelijk alsnog te worden gespeeld. Mocht na het weekend blijken dat er ten onrechte een beroep is gedaan op de bovenstaande regeling, dan zal de wedstrijd alsnog worden afgehandeld als zijnde niet opgekomen.

Stap 3: Er dient een nieuwe speeldatum bepaald te worden voor de afgelaste wedstrijd.

De desbetreffende competitieleider zal contact opnemen over het opnieuw inplannen van de afgelaste wedstrijd. Onderstaande richtlijnen zijn hierbij op toepassing.

Een nieuwe speeldatum kan via dit formulier worden doorgegeven.

Wedstrijdsport (divisie/klasse):

Wij adviseren de wedstrijd zo spoedig mogelijk in te halen, bij voorkeur midweeks of indien niet mogelijk gebruik te maken van de inhaalweekenden. Wanneer verenigingen niet tot overeenstemming kunnen komen of als wij geen verplaatsingsformulier hebben ontvangen, dan zal de wedstrijd door de competitieleider worden vastgesteld. Alle wedstrijden in de wedstrijdsport  moeten binnen 6 speelrondes na de oorspronkelijke datum ingehaald zijn. Gelieve de nieuwe datum uiterlijk 14 dagen na de oorspronkelijke speeldatum bij ons kenbaar te maken.

Breedtesport (poule):

Wij adviseren de wedstrijd zo spoedig mogelijk in te halen, bij voorkeur midweeks of indien niet mogelijk gebruik te maken van de inhaalweekenden. Alle wedstrijden in de breedtesport moeten voor de laatste speelronde ingehaald zijn. Er geldt geen verplichting voor het inhalen van de wedstrijden, echter heeft het niet inhalen van de wedstrijd wel consequenties voor het team dat daar voor kiest. De wedstrijd zal dan namelijk op een 10-0 verlies komen te staan voor dit team. Mocht je als vereniging hiervoor kiezen dan verzoeken wij dit uiterlijk 14 dagen na de oorspronkelijke speeldatum bij ons kenbaar te maken.

Voor meer informatie over de speelrondes en inhaalweekenden https://www.handbal.nl/wedstrijdkalender/.

 

Hoe vind ik de contact gegevens van mijn tegenstander?

Contactgegevens van alle verenigingen zijn inzichtelijk in Sportlink Club. Kijk via: Vereniging > adresboek > verenigingsfunctionarissen > selecteer district > zoek vereniging > klik op vergrootglas. Klik hier voor een handleiding.

Alle NHV mailadressen staan op onze site vermeld. Kijk via: programma > zoek club > tabblad clubinformatie.

Zijn de gegevens van jouw vereniging niet zichtbaar?
Geef dan je contactgegevens in Sportlink Club vrij. Klik hier voor de handleiding.

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier