Aanmelding bondsscheidsrechters

NHV bondsscheidsrechters koppels.
Dit zijn de scheidsrechters die fluiten als een hobby zien en daarin ambities hebben. Het NHV wil deze categorie koesteren, begeleiden en samen met de scheidsrechters koppels meedenken in hun ontwikkeling.
De koppels uit deze categorie worden door het NHV ingezet op wedstrijden op hoofdklasse niveau en hoger, inclusief de landelijke jeugddivisie A.

NHV bondsscheidsrechters (koppels) moeten beschikken over:
- Opleiding Bondsscheidsrechter 3 voor het leiden van wedstrijden in de wedstrijdsport op niveau  Hoofdklasse, 2e Divisie en A jeugddivisie
- Opleiding Bondsscheidsrechters 4 voor het leiden van wedstrijden in de wedstrijdsport op  niveau eerste- en Eredivisie inclusief BENE-League

 NHV bondsscheidsrechters solist.
Dit zijn eveneens scheidsrechters die fluiten als een hobby zien. Ze doen dat echter als solist. Deze scheidsrechters (solisten) worden door ons ingezet op wedstrijden binnen de wedstrijdsport.
NHV bondsscheidsrechters (solisten) moeten beschikken over:
- Opleiding Bondsscheidsrechter 3s (niveau 3 dan is men bevoegd tot het leiden van wedstrijden in de wedstrijd- en breedtesport)

Klik hier voor het registratieformulier voor NHV bondsscheidsrechters.
Klik hier voor het her registratieformulier voor NHV bondsscheidsrechters.

Sinds 1 juli 2016 dient iedere scheidsrechter in het jeugdhandbal, de breedte- en wedstrijdsport in het bezit te zijn van een NHV-scheidsrechtersdiploma. Hiermee komen de minimale opleidingseisen voor de scheidsrechters per categorie er als volgt uit te zien. Klik hier voor de tabel.