Vergoedingen

De vergoeding voor scheidsrechters/rapporteurs is vastgesteld op € 0,19 per gereden kilometer. Dat is de kilometervergoeding die de overheid hanteert als onbelaste reiskostenvergoeding.

Randvoorwaarden: De gefloten wedstrijden worden per scheidsrechter geregistreerd binnen de centrale leden- en competitieadministratie Sportlink. Als referentiekader voor de uitbetaling geldt de reisafstand tussen woonplaats van de scheidsrechter/rapporteur en de plaats van de gefloten wedstrijd volgens de postcodetabel die is opgenomen in Sportlink, ongeacht of er vanuit huis afgereisd wordt.
Koppels krijgen beiden een reiskostenvergoeding, ongeacht of ze samen reizen.

De reiskostenvergoeding voor scheidsrechters komt daarmee in lijn met de reiskostenvergoeding voor overige vrijwilligersfuncties binnen het NHV.
Naast een vergoeding voor de gemaakte reiskosten, ontvangt een scheidsrechter per wedstrijd een onkostenvergoeding. De onkostenvergoeding is afhankelijk van het niveau waarop de scheidsrechter/rapporteur actief is: 

  • Eredivisie: scheidsrechters € 35,00 en rapporteurs € 20,00 
  • Eerste divisie: scheidsrechters € 25,00 en rapporteurs € 20,00 
  • Tweede divisie: scheidsrechters € 20,00 en rapporteurs € 20,00 
  • Overige klassen wedstrijdsport: scheidsrechters € 10,00 en rapporteurs € 10,00

 De reiskosten en de wedstrijdvergoeding voor scheidsrechters worden maandelijks door het NHV uitbetaald vanuit de registratie in Sportlink en hoeven niet afzonderlijk gedeclareerd te worden. Voor de declaratie van rapporteurs, klik je hier voor het declaratieformulier.