Spelregelbewijs

Samen naar een fijn en veilig sportklimaat: dát is wat wij graag willen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het vergroten van de spelregelkennis bij de spelers en coaches. Om deze kennis te verbeteren, is het spelregelbewijs geïntroduceerd. Je oefent je spelregelkennis en sluit dit af met een examen. Na het behalen van je examen ontvang je een spelregelbewijs. Spelers en coaches die een goede kennis van de spelregels hebben, kunnen hiermee ook tijdens het spel voordeel behalen.

Voor wie is het Spelregelbewijs?
Alle leden die 14 jaar of ouder zijn ontvangen een mail vanuit de online leeromgeving. Zij kunnen alvast starten met het behalen van het Spelregelbewijs.
Wanneer spelers de leeftijd hebben bereikt waarin zij overgaan naar de A-jeugdcategorie, zijn ze verplicht het Spelregelbewijs te hebben behaald voor de start van de competitie.
Voor het seizoen 2021-2022 geldt de verplichting voor iedereen die geboren is tussen 2000 t/m 2004. Een competitieseizoen begint op 1 september. Dat betekent dat je vóór deze datum in het bezit moet zijn van het Spelregelbewijs. Indien je na 1 september lid wordt van het NHV, dan krijg je tot 31 maart daaropvolgend de kans het Spelregelbewijs te halen. Daarnaast is het bewijs verplicht voor iedereen die een scheidsrechters- of trainersopleiding wil volgen én iedereen die coach is bij een C-jeugdteam of hoger.

Verander je van club en heb je bij je “oude” club het Spelregelbewijs behaald? Dan hoef je dit niet opnieuw te doen.

Aan de slag
Kies één van de pictogrammen die voor jou van toepassing is en vind de informatie die je nodig hebt! 

Toch nog vragen of onduidelijkheden? 
✉ opleidingen@handbal.nl of ☎ 06-30599092

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier