Verenigingsscheidsrechter

De opleiding
Je vindt het leuk om je vereniging te helpen en actief te zijn op verenigingsniveau. Tijdens de opleiding leer je om beslissingen te nemen, plezier maakt in een wedstrijd en hoe je een wedstrijd moet begeleiden. Je kunt de opleiding online doorlopen vanuit huis én op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast is het vanaf het seizoen 2022/2023 ook weer mogelijk om de opleiding fysiek te volgen én is het voor een vereniging mogelijk om een opleidingsavond te organiseren voor de opleiding tot Verenigingsscheidsrechter. Hoe gaat dit in zijn werk? Kijk eerst of er wellicht al een opleidingsavond bij jou in de buurt is, waarbij jij en cursisten vanuit jouw vereniging kunnen aansluiten. Wanneer dit niet het geval is, kan de vereniging via het aanmeldformulier aangeven dat er interesse is om een opleidingsavond te organiseren. Het NHV zal op zoek gaan naar een docent die de opleiding kan verzorgen. Voorafgaand aan de opleidingsavond melden de deelnemers zich aan voor de online theorie via de aanmeldbutton ‘aanmelden fysieke bijeenkomst’ onderaan deze pagina, zodat zij tijdens de opleidingsavond toegang hebben tot de theorie. Interesse om een avond te organiseren? Zorg ervoor dat dit minimaal 3 weken voorafgaand aan de opleidingsavond wordt doorgegeven, zodat het NHV op zoek kan naar een docent die deze opleiding kan verzorgen en meld je aan aan via de button onder aan deze pagina!

Instroomeisen
Je kunt deelnemen aan de opleiding wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– In het bezit bent van het Spelregelbewijs
– 14 jaar of ouder bent
– Een praktijkbegeleider hebt*

klik op de link om te kijken wie jou mag begeleiden

Praktische informatie
E-learning / opleidingsavond: gemiddeld 3 uur
Begeleiding: voor/ na elke wedstrijd
Aantal wedstrijden: afspreken met je begeleider
Kosten: €0,- 

Hoe haal ik het diploma?
Om het diploma Verenigingsscheidsrechter te behalen zijn er twee mogelijkheden:

1. Je hebt ervoor gekozen om de opleiding online te doorlopen, in dit geval kan je direct aan de slag! Na je aanmelding wordt je doorverwezen naar de online leeromgeving en krijg je toegang. Je start in je eigen tijd met het doorlopen van de verschillende modules en kiest zelf in welke volgorde je deze modules wilt bekijken. Heb je alle modules doorlopen? Dan sluit je af met een toets over de theorie. Deze toets vind je binnen de online leeromgeving en test of je de opgedane kennis kan toepassen. Na het behalen van de theorietoets ga jij aan de slag met je begeleider en doe je praktijkervaring op in de C/B/A-jeugd of senioren in de breedtesport. Je bepaalt samen met je praktijkbegeleider na hoeveel wedstrijden jij klaar bent voor je Proeve van Bekwaamheid. Deze vraag je aan binnen de online leeromgeving of via onderstaand pictogram, waarna jij je opleiding kan afronden. Binnenkort zullen ook de documenten worden geplaatst waarop jij kunt zien waarop je beoordeeld wordt tijdens je PvB. Ben je enthousiast geworden? Dan kan jij verder jezelf ontwikkelen als Bondsscheidsrechter en aan de slag in de wedstrijdsport! Onderaan deze pagina vind je de button waarmee jij je kunt aanmelden voor de opleiding en gelijk aan de slag kunt! 

2. Jouw vereniging of een vereniging in de buurt organiseert een opleidingsavond voor de opleiding tot Verenigingsscheidsrechter. Ook in dit geval meld jij je alvast aan in de online leeromgeving. Dit kan via de button ‘aanmelden voor een fysieke opleiding’. De informatie binnen deze omgeving vormt namelijk ook de basis voor jouw opleidingsavond. Tijdens de opleidingsavond zal de docent samen met jou een gedeelte van de theorie doorlopen. Na het volgen van de opleidingsavond, ga je weer verder in de online leeromgeving. Je gaat aan de slag met het behalen van de theorietoets, doet ervaring op met je begeleider en praktijkervaring op in de C/B/A-jeugd of senioren in de breedtesport. Je bepaalt samen met je praktijkbegeleider na hoeveel wedstrijden jij klaar bent voor je Proeve van Bekwaamheid. Deze vraag je aan binnen de online leeromgeving of via onderstaand pictogram, waarna jij je opleiding kan afronden. Binnenkort zullen ook de documenten worden geplaatst waarop jij kunt zien waarop je beoordeeld wordt tijdens je PvB.

Ik wil me aanmelden!
Je kunt je aanmelden via het pictogram onder aan de pagina:

  • Kies bij je aanmelding voor het online doorlopen van de opleiding of tijdens een opleidingsavond op je vereniging.
  • Na je aanmelding ontvang je een mail met een bevestiging en toegang tot de online leeromgeving.
  • Start de opleiding!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092


AANMELDEN  VOOR DE ONLINE OPLEIDING

AANMELDEN  VOOR EEN FYSIEKE OPLEIDING

ORGANISEREN OPLEIDINGSAVOND 

PVB AANVRAGEN

DOCUMENTEN

 

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier