Voorbeeld informeren vereniging en tegenstander i.v.m. corona

 

Wanneer een speler binnen 48 uur na het spelen van een wedstrijd klachten ontwikkeld en later bevestigd wordt als patiënt met COVID-19, zal de GGD een bron- en contact onderzoek uitvoeren. Meestal zal dit geen gevolgen hebben voor de scheidsrechters en tegenstander. Deze personen vallen vaak in categorie 3 van het bron- en contact onderzoek. De GGD zal in deze gevallen meestal geen contact opnemen met de vereniging van de tegenstander. Wanneer iemand valt binnen categorie 1 of 2 dan zal de GGD hierover contact opnemen.

Kijk voor meer informatie over het bron- en contact onderzoek en de diverse categorieën op https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco

De ervaring is dat het in bovenstaande situatie als prettig ervaren wordt wanneer verenigingen elkaar hierover informeren. Dit om te voorkomen dat verhalen hun eigen leven gaan leiden en er hierdoor onrust ontstaat binnen de vereniging van de tegenstander.

Om jullie hierbij te helpen hebben we onderstaande brief als voorbeeld opgesteld.
Indien gewenst kan je de dikgedrukte en onderstreepte punten invullen en de vereniging informeren op het vereniging@handbal.nl email adres.

____________________

plaats. dag, maand, jaar

Beste vereniging,

Langs deze weg willen we u informeren dat een speler uit ons … team positief is getest op COVID-19, oftewel het coronavirus.

Afgelopen zaterdag hebben jullie met … team tegen ons gespeeld. Deze speler heeft met deze wedstrijd mee gedaan.

Uit het contact dat plaats heeft gevonden met de GGD, is er gebleken dat er geen groot risico is dat de speler, spelers van jullie vereniging heeft kunnen besmetten. Dit contact valt in categorie . Toch wilde wij jullie op de hoogte stellen.

“De GGD start een contactonderzoek. De GGD neemt contact op met de personen die frequent en intensief contact hebben gehad met de persoon in de besmettelijke periode.
Bekijk voor meer toelichting: (https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco en https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen). “

Uiteraard zijn wij ook geschrokken van dit nieuws en zullen dan ook weer extra scherp toezien op het naleven van de corona-regels.

Mocht u toch nog vragen hebben na het lezen van deze brief, schroom dan niet en neem contact op met naam.. email: ..Telefoonnummer: …

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

naam

functie

vereniging@handbal.nl

____________________

Wanneer je als vereniging ook een bericht op bijvoorbeeld je website of social media wil plaatsen of een email naar je leden wil sturen is het goed om hierin zo volledig mogelijk te zijn.
Dit om ook hier onrust te voorkomen.

Om jullie hierbij te helpen hebben we onderstaand voorbeeld opgesteld.

Beste …,

Via deze weg willen wij jullie laten weten dat helaas 1 van onze spelers uit het …team positief is getest op het Corona virus. De GGD heeft aangegeven welke spelers in quarantaine moeten. Deze spelers zijn hier reeds over geïnformeerd.

De spelers die niet zijn geïnformeerd hoeven niet in Quarantaine omdat ze niet binnen 1,5 meter voor 15 minuten of langer bij deze persoon in de buurt waren. Wij beseffen ons als vereniging dat we in een bijzondere tijd leven.

Daarom hebben wij het volgende afgesproken:

  1. De volgende teams… zullen t/m ..datum niet trainen.
  2. De geïnformeerde spelers mogen tot die tijd niet op de vereniging komen.
  3. De geïnformeerde spelers mogen in eigen omgeving trainen conform de richtlijnen van de GGD.
  4. Bij kleine klachten/veranderingen moeten de spelers direct contact opnemen met Corona Coördinator van de vereniging, van daar uit worden de vervolgstappen bepaald.

Hiermee hopen wij jullie voldoende te hebben geïnformeerd, voor vragen kunnen jullie terecht bij onze Coördinator COVID-19 Naam.. email: ..Telefoonnummer: …

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

naam

functie

vereniging@handbal.nl

.

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier