WK Handbal 2025
Het 27th IHF Women’s Handball World Championship 2025 komt naar Nederland. Van eind november tot en met december ontvangen we de beste handbalsters ter wereld die zullen strijden voor de wereldtitel. Samen met de Deutscher Handbalbund (DHB) maken we van het WK een spektakel dat je niet mag missen.

Het WK
Het is een mijlpaal in de Nederlandse handbalgeschiedenis. Het laatste WK op Nederlandse bodem vond plaats in 1986. Na de sportieve resultaten afgelopen jaren is het een logische stap dat Nederland ook als organiserend land de handbalsport in de etalage mag zetten met een WK op eigen bodem.

Nederland & Duitsland
Het WK Handbal wordt gezamenlijk georganiseerd door het NHV en DHB. Met de gezamenlijke organisatie willen we de banden tussen beide bonden nog verder versterken en de fans een unieke beleving geven. Door de verdeling maken we het voor beide landen mogelijk de nationale teams op eigen bodem te laten spelen. In Nederland wordt het NHV ondersteund door sportmarketingbureaus SportVibes & TIG Sports.

Speelsteden
In Nederland hebben Rotterdam en ’s-Hertogenbosch zich verbonden aan het WK Handbal als speelstad. Rotterdam Ahoy en Maaspoort Den Bosch worden omgetoverd tot echte handbalarena’s om duizenden supporters van over de hele wereld te ontvangen. In Duitsland wordt gespeeld in Dortmund, Trier en Stuttgart.

Indeling & loting
De groepshoofden en exacte speellocaties worden bekend tijdens de loting in Q3 2025:

Rotterdam Ahoy
• 2 groepen in groepsfase
• 2 groepen in de main round
• Kwartfinales (2)
• Halve finales
• Finale

Maaspoort Den Bosch
• 2 groepen in groepsfase
• President’s cup

Catch the Dream
Het thema “Catch the Dream”, is een uitnodiging aan alle deelnemende landen om hun dromen na te jagen op het grootste handbalpodium ter wereld. Terwijl 32 teams strijden om de wereldtitel, realiseren zij hun eigen dromen op weg naar dit gedenkwaardige moment.

Become part of the dream team
Voor het WK Handbal in 2025 zijn we alvast op zoek naar vrijwilligers. We willen verenigingen als eerste de kans bieden om informatie te krijgen over en zich aan te melden voor unieke mogelijkheden voor hun vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelden

Programma Breedtesport
Het NHV heeft in de afgelopen maanden, samen met diverse partners en verenigingen, gewerkt aan een pilot ‘WK Verenigingsactivatieprogramma’. Dit programma met het WK als aandrijver biedt verschillende activiteiten om handbal lokaal te stimuleren. Ook jouw vereniging kan daar van profiteren. Na de zomer starten we met het uitrollen van dit activatieprogramma voor alle (geïnteresseerde) verenigingen.

Ticket alert
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de ticketverkoop voor het WK Handbal 2025 en de TEAMNL-wedstrijden? Vul hieronder je gegevens in en ontvang exclusieve informatie en updates rechtstreeks in je inbox.