Beach Dames verslaan wereldkampioen Griekenland in de Main Round

De Beach Dames zijn de Main Round ontzettend goed begonnen. Na een razend spannende wedstrijd hebben ze regerend wereldkampioen Griekenland verslagen na de shoot-outs. In de eerste set waren beide ploegen al aan elkaar gewaagd, getuige de standen: 2-2, 4-4, 6-6, 8-8, 10-10, 12-12, 14-14 en 16-16. Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks. Het was duidelijk, deze wedstrijd ging beslist worden in de details. Waar Nederland het houtwerk raakte en het niet lukte een kans te verzilveren bleef Griekenland scoren. Ze liepen uit naar 16-20. Nederland gaf zich niet gewonnen en vocht zich in de slotseconden van de set knap terug naar 20-20. Een golden goal moest de beslissing brengen. Oranje veroverde het balbezit, maar liep tegen een direct rode kaart aan. Dat gaf Griekenland de mogelijkheid de setwinst over de streep te trekken: 20-22.

De ploeg van Peter Portengen toonde veel karakter en begon goed aan de tweede set. Ze pakten een 6-2 voorsprong. De Nederlandse keepster en verdedigers kregen steeds meer grip op de Griekse aanval. Daardoor lukte het de Grieken niet om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ze kwamen elke keer niet dichterbij dan twee punten. Nederland hield het hoofd koel en bleef aanvallend scoren. Met een tactische een punter vlak voor tijd gaven ze de Grieken geen kans meer om de set te winnen: 19-18.

Tijd voor de shoot-outs. Nederland begon steady. Isabel Bernard maakte haar pirouette feilloos af. Aan de andere kant werd de eerste poging van Griekenland knap geblokt door Amber van der Meij. Lynn Klesser verzilverde haar shoot-out en zo deed Griekenland dat ook: 4-2. Helaas maakte Manon Zijlmans cirkel tijdens haar pirouette, deze score telde dus niet. De Griekse dames konden op gelijke hoogte komen, ware het niet dat Rianne Mol daar een stokje voor stak met een goed blok. Haar zus Krista Mol vond het net en de Griekse tegenstander niet veel later ook: 6-4. Een een punter was voldoende om de overwinning binnen te halen. Die taak vervulde Rianne Mol met verve. De stand in de shoot-out werd bepaald op: 7-6.

Morgen wordt de Main Round op het EK vervolgt met wedstrijden tegen Polen en Frankrijk. De Beach Heren komen dan na een welverdiende rustdag ook weer in actie.