Aangepast sporten

G-handbal: Geen beperking maar mogelijkheden!

Binnen het NHV wordt al heel lang G-handbal aangeboden. Inmiddels is dat uitgegroeid naar vele teams die iedere maand in toernooivorm tegen elkaar spelen. Er zijn Regionale Spelen en Special Olympics en er is zelfs een Nederlands Kampioenschap. Startende teams die nog niet beschikken over een volledig team, kunnen met andere teams worden gemengd, waardoor zij wel gewoon mee kunnen doen.

G-handbal is niet alleen een sport, maar ook een gemeenschap waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een plek waar vriendschappen worden gesmeed, zelfvertrouwen wordt opgebouwd en waar elk individu wordt gewaardeerd om zijn of haar unieke bijdrage aan het team. Het gaat niet om het winnen van wedstrijden, maar om het vieren van persoonlijke groei en prestaties, hoe klein ze ook lijken.

Voor wie is G-handbal?
G-handbal is niet alleen voor spelers met een verstandelijke beperking, maar het verwelkomt ook mensen met andere uitdagingen, zoals fysieke beperkingen of specifieke leerstoornissen. Het is een sport die zich richt op het benadrukken van de mogelijkheden van elk individu, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau. Door de aanpassingen en ondersteuning die worden geboden, kunnen spelers met verschillende behoeften volledig deelnemen aan het spel en de voordelen van teamgeest en lichamelijke activiteit ervaren.

Wil jij nou ook aangepast sporten? Zoek dan nu hier een vereniging in de buurt en doe mee! 

G-handbalteam starten?
G-handbal brengt niet alleen ontzettend veel plezier met zich mee, maar het bevordert ook een gevoel van inclusiviteit en gemeenschap binnen jouw vereniging. Het is een kans om mensen van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus samen te brengen voor een gedeelde passie. We geloven in het creëren van een omgeving waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht hun vaardigheden en zien geen beperkingen, maar mogelijkheden.

Het initiatief om meer G-teams in Nederland op te starten heeft mede als doel om de reisafstanden voor wedstrijden en toernooien te verminderen, waardoor iedereen gemakkelijker toegang heeft tot deze geweldige sport. Bovendien biedt het spelers de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal.

Het opzetten van een G-handbalteam kan inderdaad een uitdaging zijn, maar wij staan klaar om jou en jouw vereniging te ondersteunen bij elke stap van het proces. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jullie G-handbalavontuur een groot succes wordt!

Als je nog steeds twijfelt, nodigen we je uit om onze video te bekijken, waarin je de opwinding en voldoening van G-handbal zelf kunt ervaren. Laat je inspireren en omarm de kracht van de G-sport. Neem contact met ons op via h.van.es@handbal.nl om te ontdekken hoe ook jouw vereniging kan profiteren van G-handbal!

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Oranjedames!

Klik hier om ons te volgen