Voorkeurswedstrijden leveringsplicht

Werkwijze voorkeurswedstrijden
Vanaf het seizoen 2022-2023 is het mogelijk voor een verenigingsbondsscheidsrechter om voorkeurswedstrijden door te geven aan de medewerker arbitrage.

Hiernaast is een overzicht beschikbaar van voorkeurswedstrijden. Via onderstaand formulier kunnen verenigingsbondsscheidsrechters of verenigingen een verzoek indienen. Op het formulier wordt vermeld voor welke vereniging de wedstrijd wordt gefloten, waarmee deze zal meetellen voor de leveringsplicht van de desbetreffende vereniging. Het NHV zal de aanvraag beoordelen en verwerken. De scheidsrechter ontvangt bericht of  het verzoek wordt goedgekeurd.

De voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing:

  • De mogelijkheid voor het inschrijven op wedstrijden geldt alleen voor verenigingsbondsscheidsrechters. Leden die zich als bondsscheidsrechter hebben opgegeven voor de leveringsplicht zijn uitgesloten van het doorgeven van voorkeuren, zij zullen door het bondsbureau worden ingedeeld op wedstrijden.
  • Het is niet mogelijk om wedstrijden te fluiten van de vereniging waar men lid van is. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden.
  • De voorkeurswedstrijden kunnen tot uiterlijk zes weken voor de wedstrijddatum aangevraagd worden.

Overzicht wedstrijden
Het overzicht met wedstrijden waaruit de scheidsrechter kan kiezen kun je hier downloaden.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om voorkeurswedstrijden door te geven voor het seizoen 2022-2023. Het eerste overzicht wordt verwacht in de week van 15 augustus.

Overzicht gefloten wedstrijden
Een overzicht van de wedstrijden die per vereniging zijn gefloten via voorkeurswedstrijden en/of aanwijzing op verenigingsnaam is hier terug te vinden. Het aantal wedstrijden dat een vereniging dient in te vullen is terug te vinden in het overzicht van de leveringsplicht

Het eerste overzicht wordt medio september verwacht.

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via official@handbal.nl.

Verzoek indienen voor voorkeurswedstrijden