Voorkeurswedstrijden leveringsplicht

Werkwijze voorkeurswedstrijden
Vanaf het seizoen 2022-2023 is het mogelijk voor een verenigingsbondsscheidsrechter om voorkeurswedstrijden door te geven aan de medewerker arbitrage. Dit is ook mogelijk in het seizoen 2023-2024.

Hiernaast is een overzicht beschikbaar van voorkeurswedstrijden. Via onderstaand formulier kunnen verenigingsbondsscheidsrechters of verenigingen een verzoek indienen. Op het formulier wordt vermeld voor welke vereniging de wedstrijd wordt gefloten, waarmee deze zal meetellen voor de leveringsplicht van de desbetreffende vereniging. Het NHV zal de aanvraag beoordelen en verwerken. De scheidsrechter ontvangt bericht of  het verzoek wordt goedgekeurd.

De voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing:

  • De mogelijkheid voor het inschrijven op wedstrijden geldt alleen voor verenigingsbondsscheidsrechters. Leden die zich als bondsscheidsrechter hebben opgegeven voor de leveringsplicht zijn uitgesloten van het doorgeven van voorkeuren, zij zullen door het bondsbureau worden ingedeeld op wedstrijden.
  • Het is niet mogelijk om wedstrijden te fluiten van de vereniging waar men lid van is. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden.
  • De voorkeurswedstrijden kunnen tot uiterlijk zes weken voor de wedstrijddatum aangevraagd worden.

Overzicht wedstrijden
Het overzicht met wedstrijden waaruit de verenigingsbondsscheidsrechter kan kiezen kun je hier downloaden. Versie: 14 maar 2024 (VOORJAAR VELD OVERZICHT)
Op dit moment zijn er geen zaalwedstrijden meer beschikbaar als voorkeurswedstrijd. De veldwedstrijden staan in het overzicht op dit moment. 
Let op: Bovenstaand overzicht is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die verenigingen aanbrengen in het wedstrijdprogramma.

Het bondsbureau zal het overzicht regelmatig vernieuwen. Het kan voorkomen dat een wedstrijd al vergeven is aan een andere scheidsrechter. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij hierover communiceren naar de vereniging en/of scheidsrechter. 

Overzicht gefloten wedstrijden
Een overzicht van de wedstrijden die per vereniging zijn gefloten via voorkeurswedstrijden en/of aanwijzing op verenigingsnaam is terug te vinden op deze pagina. Het aantal wedstrijden dat een vereniging dient in te vullen is terug te vinden in het overzicht van de leveringsplicht

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via official@handbal.nl.

Verzoek indienen voor voorkeurswedstrijden