Positieve sportcultuur

 

Plezier in de sport is de basis voor een leven lang handballen. Het NHV heeft de ambitie dat overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gesport kan worden.

Dit vraagt aandacht van iedereen (bestuurders, trainers, begeleiders en ouders).

Daarom hebben wij verschillende onderwerpen die we willen uitlichten in video’s. Deze onderwerpen gaan van positief coachen tot grensoverschrijdend gedrag. Allemaal met het doel om een nog Positievere Sportcultuur te creëren.

 

Deze video staat in het teken van de scheidsrechters! Zonder scheidsrechters, geen handbal. Onze scheidsrechters zetten zich vrijwillig in voor de sport en zorgen ervoor dat de wedstrijden gespeeld kunnen worden. Toch maken wij het met zijn allen niet altijd even makkelijk voor de scheidsrechters.

Het derde onderwerp dat wij uitlichten is gericht op coachen! Als coach heb jij een belangrijke rol binnen het team. Jij hebt de leiding en de spelers luisteren naar jouw aanwijzingen en aansturing. Hierdoor heb jij een grote invloed op het gedrag van jouw team, zowel op het veld als daarbuiten. Als coach heb jij dus een belangrijke voorbeeldfunctie! ,,,

Het tweede onderwerp dat wij uitlichten zijn onze vrijwilligers! Je bent je er misschien niet van bewust maar onze sport bestaat uit veel meer dan alleen de spelers en wat er op het veld gebeurt. We spelen op mooie velden, hebben goed materiaal en fijne faciliteiten.  

Iedereen in de sport is altijd heel fanatiek en enthousiast, zowel op het veld als daarbuiten. Dat maakt de sport juist zo leuk. Maar in the heat of the moment doen en zeggen we wel eens dingen die voor anderen vervelend kunnen zijn. Dit soort opmerkingen horen niet thuis in de sport, sportplezier maken we samen!

Het kan gebeuren dat je in een vervelende situatie terechtkomt. Tijdens de wedstrijd, bij de vereniging of in het bestuur. Het is heel goed dat je daar wat zegt! Je kan ook altijd terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. Weet wat er speelt binnen jouw vereniging!

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier