Wedstrijden op verenigingsnaam

Werkwijze wedstrijden op verenigingsnaam
Wanneer een vereniging onvoldoende bondsscheidsrechters heeft en er vanuit de scheidsrechters van de vereniging geen of onvoldoende voorkeurswedstrijden worden doorgegeven, zal het NHV wedstrijden op verenigingsnaam indelen. Het streven is om de indeling op verenigingsnaam uiterlijk 3 weken voor aanvang van de wedstrijd kenbaar te maken.

Een indeling op verenigingsnaam wordt bij de vereniging kenbaar gemaakt d.m.v. een automatische e-mail die wordt verstuurd naar het secretariaat. Wanneer je deze aanwijzing ontvangt, heb je als vereniging tot 10 dagen voor aanvang van de wedstrijd de tijd om de gediplomeerde scheidsrechter die je als vereniging bereid hebt gevonden om de wedstrijd te leiden door te geven via onderstaand formulier.

Sancties
Indien je als vereniging wedstrijden die toegewezen zijn op verenigingsnaam in de wedstrijdsport niet bemenst c.q. niet met het juiste niveau scheidsrechters of bij het niet opkomen dagen van een verenigingsbondsscheidsrechter/NHV bondsscheidsrechter bij een wedstrijd op verenigingsnaam zijn de sancties als volgt:

  1. Bij de eerste keer niet opkomen dagen van een scheidsrechter in één seizoen: sanctie € 100,-
  2. Bij de tweede keer niet opkomen dagen van een scheidsrechter in één seizoen: sanctie € 150,-
  3. Bij ieder volgend verzuim van een scheidsrechter in één seizoen: sanctie € 200,-

Bovenstaande sancties gelden ook wanneer er niet tijdig (10 dagen voor aanvang van de wedstrijd) wordt aangeven wie de wedstrijd zal fluiten.

Overzicht wedstrijden
Het overzicht met openstaande wedstrijden op verenigingsnaam kun je hier downloaden.
Laatste update: 27 maart 2024

Overzicht gefloten wedstrijden
Een overzicht van de wedstrijden die per vereniging zijn gefloten via voorkeurswedstrijden en/of aanwijzing op verenigingsnaam is terug te vinden op deze pagina. Het aantal wedstrijden dat een vereniging dient in te vullen is terug te vinden in het overzicht van de leveringsplicht

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via official@handbal.nl.

Indienen aanwijzing op verenigingsnaam
Middels onderstaand formulier kan je de toegewezen wedstrijd op verenigingsnaam toewijzen aan een verenigingsbondsscheidsrechter of bondsscheidsrechter.
Deze wijziging dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de wedstrijd te worden ingediend.

Arbitrage: Invulling aanwijzing op verenigingsnaam 2023-2024

  • De contactpersoon dient toestemming te hebben van een lid van het bestuur voor het aanwijzen van een scheidsrechter.
  • :