Wat is een leuke balsport voor je kind?

Balsporten zijn van oudsher enorm populair in Nederland. Ga maar na: voetbal, hockey en tennis zijn enkele van balsporten waar de Nederlandse jeugd voor warm loopt. Maar hebben jullie samen al eens naar handbal gekeken?

Tim (6) is een van de kinderen die voor deze snelle teamsport heeft gekozen: “Twee jongens uit mijn klas zaten op handbal. Ze vroegen of ik een keer met ze meeging. Ik vond het heel erg leuk. Het gaat heel snel. Je moet heel hard springen als je scoort. En je moet veel rennen want je moet samen aanvallen en samen verdedigen. Dat vind ik het allerleukste.”

Dynamisch
Handbal is dus een snelle sport, waar het spel razendsnel van de ene naar de andere kant van het veld beweegt. Hierdoor is de sport een heerlijke uitlaatklep voor kinderen. Ga maar na: tijdens een wedstrijd trek je korte sprints, maak je schijnbewegingen, spring je om dichter bij het doel te komen en gooi en blok je ballen. Met een hoop doelpunten tot gevolg.

Omdat de sport zo dynamisch is, is het belangrijk dat je als team goed op elkaar bent ingespeeld. Tijdens de training wordt daarom veel geoefend op spelpatronen, samenwerking en het maken van afspraken. Allemaal zaken waar kinderen de rest van hun leven veel aan gaan hebben. En dan heb je nog het fysieke gedeelte: rennen, springen en ja, ook het breken van een val. Maar natuurlijk altijd met respect voor de tegenstander en het spel.

Wat het grote voordeel is van handbal, boven voetbal en hockey? De wedstrijden en trainingen gaan altijd door. Omdat handbal een zaalsport is, ben je niet afhankelijk van een sportveld. Bovendien zitten ouders en publiek altijd droog op de tribune. Ook een fijne gedachte!

Laat je kind kennis maken met handbal. Er is altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kan doen met een -gratis- proeftraining.

Verder lezen:  Hoe maak ik mijn kind enthousiast voor een sport

Wil jij meedoen met een proeftrainging?

Geef je hier op