Schoolhandbal

SPORT EN ONDERWIJS; EEN WINNENDE COMBINATIE!

Schoolhandbal is erg energiek en aantrekkelijk en al jarenlang een mooie manier om kinderen (en hun ouders!) op een leuke en vrijblijvende wijze kennis te laten maken met handbal en met de handbalvereniging. Het NHV ziet dit als een uitgelezen kans om handbal onder de aandacht te brengen bij kinderen die nog niet handballen. Deze kans proberen we op meerdere manieren te benutten. Zo bieden we Gooi JIJ de bal door? lessen aan op basisscholen en denken we graag mee bij het organiseren van schoolhandbaltoernooien in de regio. We organiseren regiofinales voor groep 7/8 van het basisonderwijs, waarvan de kampioenen mogen deelnemen aan het NK Schoolhandbal. Niet alleen op basisscholen wordt gehandbald, maar ook voor het voortgezet onderwijs en het MBO worden toernooien georganiseerd. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

KENNISMAKEN MET HANDBAL OP SCHOOL

Gooi Jij De Bal Door?

Gooi Jij De Bal Door? staat voor dé leukste sportstimuleringslessen voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3. Tijdens de lessen leren de kinderen de basis van het sporten met een bal. De lessen worden gegeven door een professionele clinicgever en zijn dit schooljaar gratis te boeken!

Bezoek de website

Lesmappen voor scholen

Het NHV heeft de les map ’Kennismaken met Handbal’ ontwikkeld, met daarin voorbeeld lessen voor het primaire onderwijs, het voortgezet onderwijs en Tchoukbal. De lessen die zijn uitgewerkt proberen een brug te slaan tussen het bewegingsonderwijs op school en de handbalvereniging, waar de jeugd zich verder kan ontwikkelen in het handbal.

Bekijk de lesmappen

HANDBALTOERNOOIEN VOOR BASISSCHOLEN

Hoe organiseer je een schoolhandbaltoernooi?

Op zoek naar tools die jullie helpen bij de organisatie van een schoolhandbaltoernooi? Wij helpen je verder met een complete handleiding. Deze handleiding met bijbehorende draaiboeken kan een leidraad zijn voor de organisatie van jullie volgend schoolhandbaltoernooi!

Bekijk alle tools

Regiofinales voor groep 7 en 8

Door het hele land organiseren verenigingen en gemeenten al jaren met veel succes handbaltoernooien voor basisschoolkinderen. De winnaars van het deze plaatselijke toernooien mogen deelnemen aan de Regiofinales Schoolhandbal.

Meer informatie over de regiofinales

NK Schoolhandbal

Bij Schoolhandbal draait het vooral om spelvreugde, samenwerken en het inzetten voor een goed resultaat. Kortom: leren samen spelen en samenwerken, onder de vlag van je school!

De scholen die de Regiofinale winnen, plaatsen zich voor het NK Schoolhandbal. Een fantastische prestatie!

Het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal wordt dit jaar op zaterdag 8 juni 2024 georganiseerd in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

HANDBAL VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS EN HET MBO

Olympic Moves

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. 

Het onderdeel handbal is alleen voor meisjes binnen Olympic Moves. Er wordt in drie categorieën gestreden om het nationaal kampioenschap voor scholen: klas 1-2, klas 3-4 en schoolteam.

Bezoek de website van Olympic Moves

NK MBO Handbal

 Tijdens het MBO NK Schoolsport strijdt een groot aantal MBO-scholen tegen elkaar op verschillende centrale locaties in het land. Er is keuze uit 23 aangeboden sporten sporten en er wordt gespeeld via de officiele regels van de sportbonden.

Lijkt het jou als student (en handballer) leuk om aan dit NK mee te doen? 

Bezoek de website