Alles wat je moet weten over het Sportakkoord

In 2023 is Sportakkoord II van start gegaan, dat zich richt op drie ambities om de sport in Nederland te versterken: het fundament op orde, een groter bereik en meer (zichtbare) betekenis.

Om dit goed te kunnen organiseren en om aan te sluiten bij wat er lokaal nodig is, zijn in alle gemeenten Lokale Sportakkoorden opgesteld. Hierin hebben de lokale partijen (gemeente, sport- en beweegaanbieders en andere (potentiële) partners) afspraken gemaakt over hoe zij met elkaar hun eigen ambities op het gebied van sport en bewegen willen bereiken. Veelvoorkomende ambities zijn gericht op zes grote thema’s, te weten: een sociaal veilige sport, vitale sportaanbieders, ruimte voor sport en bewegen, inclusie en diversiteit, vaardig bewegen en/of de maatschappelijke waarde van topsport.

Duurzaam sterke handbalverenigingen
Als handbalvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe behoud en werf je voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe houd je je vereniging vitaal en ondernemend? Hoe speel je met de vereniging in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Elke vereniging kent dezelfde vragen. Veel zoeken daarom ook naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Het Lokaal Sportakkoord gaat daarbij helpen!

Is jouw gemeente al klaar voor Sportakkoord II? De kaart wordt aangepast op de ontwikkelingen in de gemeente: https://www.sportenbewegenincijfers.nl/kaarten/beleidgemeenten

Onderdeel van het Sportakkoord zijn de ‘sport services’. Dit zijn opleidingen, procesbegeleiding en workshops die vanuit NOC*NSF, alle sportbonden en NL Actief worden aangeboden. Benieuwd welke services passen bij de ambities van jouw verenigingen en het lokale Sportakkoord? Of ben je benieuwd hoe je überhaupt een service kan aanvragen? Bekijk dan de volgende folder die van een groot scala aan mogelijkheden de meest essentiële services heeft gebundeld en een routekaart heeft over de aanvraagprocedure.

Folder Lokale Sportakkoorden

Om de meeste vragen over het Lokaal Sportakkoord alvast te beantwoorden, hebben we een handige FAQ voor jou opgesteld. Deze vind je hieronder.

FAQ Sportakkoorden