MeerJarenOpleidingsPlan

Sporters worden opgeleid volgens de Nederlandse Handbalvisie en de internationale benchmark. Sporters groeien vanuit die visie naar een dragende sporter binnen hun eigen verenigingsteam, met als uiteindelijk doel het A-team. Er is voldoende talent om het A-team fris, scherp en kwalitatief sterk te houden. Echter daar hebben we de verenigingen, de HandbalScholen, de HandbalAcademies en nationale selecties voor nodig. Zij zijn mede de bouwstenen van dit succes. Zij zorgen samen voor een weg richting gestelde doelen van talenten.

MeerJarenOpleidingsPlan Technisch-Tactisch
Uitgangspunten van het MJOP zijn de NHV Handbalvisie/spelvisie, de NHV Opleidingsvisie en de NHV Coachvisie. Er wordt gewerkt vanuit de vijf NHV-opleidingspijlers: techniek, tactiek, fysiek, mentaal en sociaal (prestatiegedrag). De motorische grondeigenschappen uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie en lenigheid zijn de fysiologische uitgangspunten.

MeerJarenOpleidingsPlan Fysiek
Dit document is geschreven vanuit de visie en missie van het Nederlands Handbal Verbond en bevat de fysieke leerlijn voor de HandbalAcademies en de Oranje selecties. Het document richt zich met name op de ontwikkeling van Talenten in de leeftijd van 15-20 jaar en heeft als doel Talenten voorbereiden op de vervolgstappen in hun carrière in Nederland (Eredivisie en BeNeLeague) en het buitenland. Het document is een omschrijving van de fysieke eisen, testen en metingen en bevat voorbeelden van periodisering en trainingsopbouw welke ook bruikbaar zijn voor de HandbalScholen. 

MeerJarenOpleidingsPlan Fysiek
*aan het document wordt nog gewerkt*

MeerJarenOpleidingsPlan Medisch
Dit document is geschreven vanuit de visie en missie van het Nederlands Handbal Verbond en bevat de fysieke leerlijn voor de HandbalAcademies en de Oranje selecties. Het document richt zich met name op de ontwikkeling van Talenten in de leeftijd van 15-20 jaar en heeft als doel Talenten voorbereiden op de vervolgstappen in hun carrière in Nederland (Eredivisie en BeNeLeague) en het buitenland. Het document is een omschrijving van de fysieke eisen, testen en metingen en bevat voorbeelden van periodisering en trainingsopbouw welke ook bruikbaar zijn voor de HandbalScholen

MeerJarenOpleidingsPlan Medisch

MeerJarenOpleidingsPlan Keepers
De Nederlandse Handbalvisie is snel, dynamisch, verrassend en effectief. Binnen onze handbalvisie heeft de keeper een belangrijke rol in het team, de keeper is niet alleen de laatste man in de verdediging, maar is ook de eerste persoon in de aanvalsopzet en moet naast het stoppen van de bal in staat zijn om snel de bal weer in het spel brengen.

MeerJarenOpleidingsPlan Prestatiegedrag
Het NHV volgt de TeamNL doorlopende leerlijn Prestatiegedrag welke verwerkt zijn binnen het MJOP. Het doel is om maximale voorwaarden om te kunnen presteren te bewerkstelligen. De Leerlijn Prestatiegedrag bestaat uit 14 competenties. Deze worden later op de website toegevoegd. 

MeerJarenOpleidingsPlan Prestatiegedrag
*aan het document wordt nog gewerkt*

MeerJarenOpleidingsPlan Scouting
De instroomregeling is van toepassing voor de talenten die niet bij een HandbalSchool met Toplijn deelnemen. Deze talenten kunnen gescout worden door verenigingstrainers, trainers HandbalSchool/HandbalAcademie en/of bondscoaches bijvoorbeeld bij NK’s en competities.

Voorwaarden:

  • zij hebben aantoonbare concurrerende kwaliteiten ten opzichte van al geselecteerde U17 talenten
  • zij zijn bereid een programma te gaan volgen bij een HandbalSchool Toplijn of een vergelijkbaar programma
  • gaat altijd in overleg met de RTM

 

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier