Beach Dames U18 geplaatst voor kwartfinale op WK!

De Beach Dames U18 hebben een knappe overwinning geboekt in hun laatste wedstrijd in de Main Round. Het tot dan toe ongeslagen Argentinië werd met 2-0 aan de kant gezet. De eerste set werd gewonnen met 18-25. In de tweede set waren ze met 24-29 te sterk. De ploeg van bondscoach Ronald Thijssen is geplaatst voor de kwartfinale. Deze wedstrijd wordt morgen om 10:10 uur gespeeld tegen Brazilië. De wedstrijd is live te volgen via het Youtube kanaal van de IHF

Eva Heuten begon briljant aan de wedstrijd. Met vier tweepunters zette zij Nederland eigenhandig op een 0-8 voorsprong. De Nederlandse dekking zorgde er lange tijd voor dat er geen Argentijnse score gemaakt werd. De ploeg uit Zuid-Amerika had er een penalty voor nodig om op het scorebord te komen. Opnieuw wist Eva Heuten met een pirouette te scoren. Het verschil werd door Argentinië terugbracht naar vijf punten: 8-13. Specialist Lieke Jongejan vond het net en zo deed Ilva Blom dat ook.

Door het sterke begin in de set kon Nederland aanvallend voor de 100% kansen gaan en was er ruimte om een aantal keer een eenpunter te scoren. Argentinië kwam het slechte begin niet meer te boven, mede ook door het goede verdedigende werk aan Nederlandse kant. Eva Heuten speelde een dijk van een eerste set en maakte er: 14-24 van. Het Argentijnse team scoorde nog twee tweepunters. Nederland zette daar een eenpunter tegenover. De scheidsrechters floten de set na tien minuten af bij een stand van 18-25.

Beide ploegen waren zeer trefzeker in de tweede set. Argentinië opende de score met een tweepunter. Aan Nederlandse kant vervulde Elisa Marsman een hoofdrol. Ze bracht Nederland drie keer achter elkaar op gelijke hoogte dankzij haar tweepunters. Argentinië maakte een aanvallende fout en een andere doelpoging werd onschadelijk gemaakt door een blok van Merel de Jager. Specialist Lieke Jongejan kon na een score van Elisa Marsman een gaatje slaan: 6-10.

Er werd een aantal minuten om en om gescoord, waarbij Eva Heuten en Elisa Marsman de dans leidden. Beide speelsters maakten goed gebruik van de kleine ruimte in de Argentijnse dekking. Het verschil schommelde tussen de twee en vier punten tot de stand 16-20 was. Toen lukte het de tegenstander om twee keer achter elkaar een tweepunter bij te schrijven en de stand gelijk te trekken: 20-20.

Nederland liet zich niet van de wijs brengen. Elisa Marsman kreeg weer twee streepjes achter haar naam. De Nederlandse keepster had een knappe redding in huis en Ilva Blom vond ook het net. De vier punten marge was hersteld. In de slotminuten bleef Eva Heuten de Argentijnse keepster passeren. Met minder dan een minuut te spelen stond Nederland 24-28 voor. Dankzij een cruciale redding van de Nederlandse keepster kwam Argentinië niet dichterbij. De Beach Dames U18 sloten de set af met een eenpunter en wonnen deze zo met: 24-29.