Beach Heren stellen EK-ticket veilig

Op het Beach Championship in Praag hebben de Beach Heren een EK-ticket weten te veroveren. De ploeg van Danny Baijens moest zelf winnen van Tsjechië en was afhankelijk van het resultaat tussen Zwitserland en Polen. Met 2-0 werd het duel van Tsjechië gewonnen. Polen deed hetzelfde waardoor Nederland geplaatst is voor het EK Beach Handball.

In de beginfase van de eerste set gingen de beide teams lang gelijk op, tot aan 8-8. Vanaf dat moment pakte Nederland het initiatief. Silas Speckmann scoorde en ook Thomas Robben schoot raak: 8-12. De Tsjechen maakte een tweepunter, maar Sander Broeders en Max Voermans deden dat ook: 10-16. Beide ploegen vonden regelmatig het net. Nederland was in de slotfase van de eerste set effectiever. Waar Tsjechië moeite had met scoren ging dat Oranje goed af. De setwinst kwam geen seconde in gevaar. Met 22-30 won Nederland de eerste set.

Oranje ging voortvarend van start in de tweede set. Binnen drie minuten stond er een 8-0 voorsprong op het scorebord. Silas Speckmann scoorde drie keer en ook Max Voermans deed een duit in het zakje. Het gat was geslagen en Nederland bleef scoren. Halverwege de set stond het 12-20 in het voordeel van de ploeg van bondscoach Danny Baijens. De mannen bleven fanatiek op goal schieten wat resulteerde in een flinke overwinning: 20-35.