Bijscholingen voor scheidsrechters


Het NHV streeft er naar om elk seizoen meerdere bijscholingen te organiseren voor scheidsrechters. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat de bekendmaking van deze bijscholingen in de betreffende nieuwsbrieven wordt gepubliceerd en op deze pagina worden weergegeven. Ook kan je op deze pagina eerder opgenomen bijscholingen terugvinden, die je op elk gewenst moment kunt terugkijken. Ben je zelf een bijscholing tegengekomen die interessant is voor jouw ontwikkeling? Geef dit dan ook vooral aan ons door via het pictogram aan de rechterkant op deze pagina, zodat wij deze ook onder de andere scheidsrechters kunnen delen.

Geplande bijscholingen:

Maandag 3 oktober 2022, 19.30 uur, Online 
Webinar onder leiding van topvoetbal scheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom 
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is de Week van de Scheidsrechter. Hét jaarlijkse moment waarop we jullie, onze scheidsrechters, juryleden en officials, massaal bedanken voor je inzet. We nodigen je als scheidsrechter, jurylid of official graag uit voor het webinar onder leiding van topvoetbal scheidsrechters Shona Shukrula en Franca Overtoom. Tijdens het webinar word je op een interactieve manier meegenomen in uitdagingen van je vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken). De sessie wordt georganiseerd door NOC*NSF. Je kunt je hier aanmelden. 

Maand oktober, Scheidsrechterscafé
Vanuit het Nederlands Handbal Verbond zullen er in de maand oktober in de verschillende regio’s Scheidsrechterscafés georganiseerd worden. Kijk hier voor meer informatie.

Bijscholingen terugkijken: 

Er zijn verschillende bijscholingen en trainingen geweest die zijn na afloop  zijn gepubliceerd op HandbalNL Tv. Deze verschillende bijscholingen en trainingen zijn hier terug te kijken.
Het gaat hierbij om onderstaande Masterclasses:
– Hoekovertredingen
– Arbitrage voor verenigingen
– De loopregel
– Nieuwe Spelregels per 1  juli 2022 

Daarnaast zijn er ook nog Masterclasses en presentaties die niet op HandbalNL tv staan weergegeven:
Masterclass aanvallende fout (15 december 2021) 
– Dag voor de Scheidsrechter (2020): de presentatie van Jelmer Siemons en/of de presentatie van Afke van der Wouw.

Bijscholing doorgeven: