Bijscholingen 

BIJSCHOLING BREEDTESPORT

BIJSCHOLING WEDSTRIJDSPORT

BIJSCHOLING TOPSPORT

 

CHECK HIERONDER DE MOGELIJKHEDEN

Training Mentale Weerbaarheid

Oktober & november 2021

Het NHV biedt scheidsrechters van alle niveaus in het seizoen 2021-2022 de mogelijkheid om een training mentale weerbaarheid te volgen. Deze training zal verzorgd worden door Irene van der Knaap van Bureau KEK. Irene is zelf al jaren actief binnen de handbalsport. 

Voor meer informatie over deze training kijk hier

 

Masterclass: Vier inzichten van de Moderne Scheidsrechter

Het sportplezier wordt in het heetst van de strijd weleens vergeten. Beslissingen van de scheidsrechter roepen soms veel emotie op. In een snel veranderende samenleving zien we dat de scheidsrechter sterker onder druk staat. De rol van de scheidsrechter heeft zich in de loop van de jaren sterk ontwikkeld; steeds meer gericht op communicatie. Deze ontwikkeling zet zich nu door naar empathie en het samen zoeken naar oplossingen. De moderne scheidsrechter is een ‘facilitator’.

Als facilitator probeer je het spel zoveel mogelijk door te laten gaan, zodat sporters optimaal plezier beleven. In deze veranderde rolopvatting draag je de verantwoordelijkheid voor een sportief verloop van de wedstrijd niet alleen, maar samen met andere officials, trainers, coaches, aanvoerders en sporters. Er zijn 4 inzichten ontwikkeld om scheidsrechters van alle sporten praktische tips te geven die zij in hun sport kunnen toepassen.

In de week van de respect, op woensdagavond 10 november om 19.30 uur, zal er een online bijeenkomst georganiseerd worden over de 4 inzichten van de moderne scheidsrechter.

Klik hier om je aan te melden.

 

Masterclass: Aanvallende fout

Op woensdagavond 15 december zal de spelregelcommissie een online bijeenkomst organiseren waarin de aanvallende fout centraal staat. Met ondersteunend beeldmateriaal zal er uitgelegd worden welke aanvallende fouten er gemaakt worden en hoe je deze tijdens de wedstrijd kunt herkennen.

Klik hier om je aan te melden.

 

Alle bijscholingen en trainingen zijn hier terug te kijken. 

Bekijk hier de presentatie van Jelmer Siemons van de Dag vd Scheidsrechter 2020.

Bekijk hier de presentatie van Afke van der Wouw van de Dag vd Scheidsrechter 2020.