Bijscholingen


Het NHV probeert elk seizoen 4 bijeenkomsten te plannen waar je licentiepunten mee kunt verdienen. Daarnaast willen we vanaf heden ervoor zorgen dat de bekendmaking op deze plek plaatsvind en ruim van te voren. Kijk in het schema hoeveel punten de bijscholing die je gaat volgen waard is. Er zijn enkele organisatie waar wij standaard licentiepunten aangeven die kun je vinden onder de pictogrammen onderaan de pagina. Weet je niet zeker of de bijscholing die gaat volgen punten oplevert, neem dan contact met ons op. 

Sportopleidingen

Via de pagina van sportopleidingen vind je een aantal bijscholingen. Deze bijscholingen zijn 1 licentiepunt waard. Ga naar Sportopleidingen.nl  om je aan te melden voor deze bijscholingen:

* 4 inzichten van trainerschap
* Herkennen en voorkomen grensoverschrijdend gedrag
* Trainen en coachen van jongeren met autisme
* Sporters met een auditieve / communicatieve beperking
* Sporters met gedragsproblematiek
* Sporters met een verstandelijke beperking
* De kansen van 50+ sport
* Sporters met een visuele beperking

NLCoach
Alle bijscholingen bij NLcoach leveren punten op. Ga naar https://www.nlcoach.nl/events/ om te kijken welke bijscholingen er worden georganiseerd en waarvoor jij je kunt aanmelden. De verschillende onderwerpen zijn verschillende licentiepunten waard, kijk voor de verdeling van licentiepunten in het schema hiernaast. 

Overige bijscholingen

Workshop: Eetproblemen in de sport
De basisworkshop signalering vindt op op 7 mei vanaf 20.00 uur plaats en de vervolgworkshop gespreksvoering vindt plaats op 15 mei vanaf 19.oo uur. Beide workshops zijn online. Deelname aan de workshop levert 2 licentiepunten op.

Meer informatie en hoe je je hiervoor kunt aanmelden:
Inschrijvingen basisworkshop 7 mei
Inschrijvingen vervolgworkshop 15 mei

Coach-in-Control

Iedere trainer/coach wil het beste uit zijn sporters halen. Inzichten uit data kunnen je hierbij helpen. Lijkt je dat interessant; kijk dan eens naar Coach-in-Control van Sport Data Valley. Coach-in-Control is een sport generiek platform waarmee je het fysiek en mentaal welzijn van je sporters data gedreven kunt monitoren. Dat helpt in het verbeteren van prestaties, het verhogen van sportplezier en het tegengaan van blessures. Coach-in-Control is ontwikkeld door wetenschappers en topcoaches, specifiek voor trainers/coaches die werken met landelijk en lokaal (aanstormend) talent. Omdat Coach-in-Control onderdeel is van Stichting Sport Data Valley is het GRATIS toegankelijk voor iedere trainer/coach in Nederland. Sport Data Valley draagt daarbij zorg voor veilige data opslag en volgt alle AVG-regels.

Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan HIER in voor één van de online workshops over Coach-in-Control. Tijdens deze workshop leer je alles over het waarom en het hoe. Daarnaast vertelt top talent coach Gerard Kemkers over hoe zij Coach-in-Control gebruiken en welke resultaten dat oplevert. Deelname aan de workshop Coach-in-control: 2 licentiepunten

Voor meer informatie kijk op https://info.sportdatavalley.nl/coach-in-control/

Wouw Performance Coaching
Wouw Performance Coaching organiseert elke laatste woensdag van de maand intervisie bijeenkomsten voor trainers en coaches (uit alle sporttakken) op de KNVB Campus. Deze avonden staat elke keer een ander thema centraal. Meer informatie omtrent de avonden en hoe je je kunt inschrijven vind je op: https://www.wouwpc.nl/intervisie-bijeenkomsten/
Deelname aan een bijeenkomst van Wouw Performance Coaching: 2 licentiepunten 

(Bij) Scholing Athletic Skills Model
Het is mogelijk om bij de ASM Academy verschillende opleidingen te volgen om het ASM toe te passen in je training. Aan de hand van wetenschap, theorie en praktijk leer je het ASM structureel te implementeren binnen je trainingen. In de instructeursopleidingen wordt vanuit de nieuwste wetenschappelijke en praktische inzichten geleerd zelfstandig beweegprogramma`s vanuit het ASM te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren. Voor zowel de advanced als specialist opleiding ontvang je, na het behalen, 3 licentiepunten.  Meer informatie over deze opleidingen en over het aanmelden kan je vinden via deze link.

Bijscholingen Vlaamse Trainersschool 
Vanuit de Vlaamse Trainersschool worden er diverse bijscholingen aangeboden met verschillende onderwerpen. Deze bijscholingen zijn te vinden via deze link.
Let op: om te kijken hoeveel licentiepunten kunnen worden geregistreerd, is het van belang dat er voorafgaand aan de bijscholing contact wordt opgenomen met opleidingen.