Verschillende Beach Handball opleidingen starten dit voorjaar. Geef je op!

Verschillende Beach Handball opleidingen starten dit voorjaar. Geef je op!

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft de ambitie om Beach Handball meer op de kaart te zetten in Nederland. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die hetzelfde doel hebben en het Beach Handball naar een volgend niveau willen brengen. Wil jij een opleiding volgen tot Beach Handball Trainer 2, als scheidsrechter aan de slag in het Beach Handball of als Delegate werken? Geef je dan op voor de opleidingen die in het voorjaar starten!

Beach Handball Trainer – 2
De opleiding Beach Handball Trainer – 2 bestaat uit drie avonden, allen startend om 19.00 uur en eindigend om (uiterlijk) 22.30 uur. De eerste avond bestaat uit theorie, de tweede avond uit theorie, gevolgd door een praktijksessie en de laatste avond is een volledige praktijkavond.

De opleidingen worden georganiseerd op de volgende locaties en data:
– ‘t Veld (VZV): woensdag 4 april, woensdag 25 april en woensdag 23 mei
– Dalfsen (SV Dalfsen): maandag 9 april, maandag 7 mei en maandag 28 mei
– Oosterhout (OHC ’01): woensdag 18 april, woensdag 9 mei en woensdag 30 mei

De opleiding start bij tenminste 12 deelnemers, de maximale capaciteit is 25 deelnemers per opleiding. Er is geen vooropleiding vereist. Aanmelden kan via dit formulier. De kosten bedragen 25 euro per deelnemer.

Beach Handball Scheidsrechter – 2
Beach Handball Scheidsrechter – 2 (BHS-2) is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Nederlandse Beach Handball tour. De BHS-3 scheidsrechter wordt opgeleid als duo- of koppelscheidsrechter.

De opleiding bestaat uit een theorie workshop op vrijdagavond, startend om 19.30 uur en eindigend om (uiterlijk) 22.00 uur. Op zaterdag en zondag worden er (onder begeleiding) wedstrijden gefloten, waarbij de deelnemers tevens werken aan hun portfolio door middel van (praktijk)opdrachten. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid.

De opleidingen worden georganiseerd op de volgende locaties en data:
– Blaricum (SDS ’99): vrijdag 13 april tot en met zondag 15 april
– Apeldoorn (AHV Achilles): vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei
– Oosterhout (OHC ’01): vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei
– Venlo (Klaverblad Eksplosion ’71): vrijdag 15 juni tot en met zondag 17 juni

De opleiding start bij tenminste 4 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist. Aanmelden kan via dit formulier. De kosten bedragen 20 euro per deelnemer.

Beach Handball Scheidsrechter – 3
Beach Handball Scheidsrechter – 3 (BHS-3) is bedoeld als vervolgopleiding op de BHS-2 voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap Beach Handball. De BHS-3 scheidsrechter wordt opgeleid als koppelscheidsrechter.

De opleiding wordt georganiseerd op één zaterdag (10.00 – 16.00 uur), gevolgd door zelfstudie (praktijkopdrachten en portfolio) en de Proeve van Bekwaamheid tijdens een NK Kwalificatietoernooi en/of het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

De opleiding wordt op het bondsbureau in Oosterbeek georganiseerd op de volgende data:

– Zaterdag 7 april

De opleiding start bij tenminste 12 deelnemers. Aanmelden kan via dit formulier. De kosten bedragen 35 euro per deelnemer.

Beach Handball Delegate
De Beach Handball Delegate is de persoon die de organisatiepunten van het NK Kwalificatietoernooi controleert en tevens inzage heeft in de ingeleverde teamopgaves. De Beach Handball Delegate is daarnaast op de hoogte van de spelregels en reglementen van het Beach Handball en is bevoegd om scheidsrechters gedurende het toernooi te begeleiden of bij te staan. De delegate heeft een belangrijke functie ten tijde van calamiteiten en ingediende protesten.

De opleiding Beach Handball Delegate bestaat uit één zaterdag (10.00 – 16.00 uur) en één avond (19.30 – 22.30 uur). Naast deze theoriesessies op het bondsbureau in Oosterbeek zullen de cursisten zelf met (praktijk)opdrachten en portfolio aan de slag gaan, waarna de opleiding wordt afgerond tijdens een NK Kwalificatietoernooi en/of het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

De opleiding wordt op het bondsbureau in Oosterbeek georganiseerd op de volgende data:

– Zaterdag 7 april en maandag 18 juni

De opleiding start bij tenminste 8 deelnemers. Aanmelden kan via dit formulier. Na aanmelding volgt een intakegesprek. De opleiding Beach Handball Delegate is gratis.

Meer informatie
Mochten er over bovenstaande vragen of opmerkingen zijn, kijk dan eens op www.beachhandball.nl of mail naar beachhandball@handbal.nl.