Robert Nijdam stopt als talentcoach bij de Handbal Academie

Robert Nijdam stopt als talentcoach bij de Handbal Academie

Robert Nijdam stopt aan het einde van het seizoen als talentcoach van de Handbal Academie. De 46-jarige coach heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij heeft een tweejarig contract getekend bij Bundesliga club TSV Bayer 04 Leverkussen. “Soms moet je iets moois verlaten om jezelf verder te ontwikkelen”, legt Nijdam uit.

“Ik wil graag weer wekelijks coachen en werken in de Bundesliga heeft me altijd getriggerd, vandaar dat ik deze kans pak. De visie van de club staat net als de Handbal Academie voor het opleiden van jonge talenten. Dat in combinatie met presteren op het hoogste niveau spreekt mij enorm aan.”

TSV Bayer 04 Leverkussen is een begrip in Duitsland. Het is de record kampioen en de club die met 44 jaar het langst onafgebroken acteert in de eerste Bundesliga. De talentcoach heeft enorm veel zin in zijn nieuwe uitdaging. “Maar eerst wil ik het werk op de Handbal Academie goed afmaken, met als toetje voor mij en veel van deze speelsters het WK U20 in Hongarije van 1 tot 15 juli.”

Nijdam is naast zijn werk voor de Handbal Academie bondscoach van de Dames U20. Het is nog niet bekend of hij deze functie na het WK blijft vervullen. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij de Handbal Academie. “Ik ben heel trots dat ik vier jaar als talentcoach op de Handbal Academie heb mogen werken. Jonge sporters helpen en begeleiden om hun droom te verwezenlijken is iets moois en geeft veel voldoening. Daarnaast heb ik mooie en goede mensen ontmoet en is Papendal het beste wat je je als coach kan wensen qua faciliteiten en expertise. Ik heb er veel van geleerd.”