Nederlands A wint na gelijk opgaande eerste helft van Nederland B

Het Nederlands Herenteam blijft ongeslagen op het vierlandentoernooi na een overwinning op Nederland B. Met wat wijzigingen in beide selecties werd het een gelijk opgaande strijd in de eerste helft. Nederland B liet Nederland A één helft zweten. In de tweede helft stelde de A-selectie orde op zaken en versloegen ze hun landgenoten met 34-24.

Zowel de mannen van Erlingur Richardsson als Edwin Kippers begonnen in een 6-0 dekking die aan beide kanten als een huis stond. Na vijf minuten spelen stond het pas 1-0, en ook de keepers (René de Knegt en Bart Ravensbergen) konden in het begin van de wedstrijd uitblinken.

Na tien minuten begon het aan beide kanten te lopen en in een aantrekkelijke eerste helft vonden de spelers van beide teams om en om het net. Waar bij Nederland A Patrick Miedema, Kay Smits en Bobby Schagen opvielen, waren het bij Nederland B Danny Baijens en Joris Baart die makkelijk tot scoren kwamen.

Halverwege de eerste helft nam Nederland B brutaal de leiding en wist een klein gaatje te slaan met een stand van 8-10. De mannen van Nederland A wisten terug te komen in de wedstrijd en trokken de stand al snel gelijk. Met aan beide kanten prachtige aanvallen werd er uiteindelijk gerust met een tussenstand van 15-15.

De tweede helft begon moeizaam voor beide teams waarin er pas na drie minuten werd gescoord. Verassend was de tactische omzetting van coach Erlingur Richardsson om aanvallend keeper Gerrie Eijlers eruit te halen en met een extra veldspeler te spelen. Dit leidde er toe dat Nederland A vier goals op rij wist te scoren en de stand wisten uit te breiden naar 19-15.

Nederland B leek geen antwoord te hebben op de extra veldspeler, maar halverwege de tweede helft wisten ze toch terug te komen tot 19-17 na een prachtig doel punt van Dennis Schellekens die de bal vanuit zijn eigen doelgebied in een leeg doel wist te gooien.

Waar Dennis Schellekens zich tot tweemaal toe wist te onderscheiden met een doelpunt van eigen helft was het juist aan de andere kant de ervaren sluitpost Gerrie Eijlers die een echte ‘sta-in-de-weg’ bleek. Met af en toe acrobatische reddingen blonk hij uit en kon Nederland A door vier goals van Rutger ten Velde op een rij, de score uitbreiden naar 24-18.

Het verzet van Nederland B was gebroken en uiteindelijk werd er door veel technische fouten een eindstand bereikt van 34-24.

Waar de eerste helft werkelijk een lust voor het oog was, was de tweede helft wat rommeliger. Toch kon het publiek in The Dome in Houten nog wel genieten van mooie aanvallende acties en schitterend keeperswerk.

Op zaterdag 7 april wordt het eremetaal verdeeld. Nederland A heeft zich geplaatst voor de finale en neemt het om 19:00 uur op tegen IJsland. Nederland B gaat om 17:00 uur knokken voor een plek op het podium. Japan is de tegenstander.

Programma finaledag:
17:00 uur Nederland B – Japan
19:00 uur Nederland A – IJsland

Kaarten voor de wedstrijden kunnen gekocht worden aan de kassa in de The Dome in Houten.

Nederland A-Nederland B 34-24 (15-15)
Nederland A: Bart Ravensbergen, Gerrie Eijlers (1), Toon Leenders (2), Patrick Miedema (3), Iso Sluijters (2), Bobby Schagen (4), Ivo Steins, Kay Smits (5), Eprahim Jerry (4), Tommy Falke (2), Samir Benghanem (2), Alec Smit (2), Jaap Beemsterboer, Rutger ten Velde (7).
Nederland B: Dennis Schellekens (2), René de Knegt, Duncan Postel (3), Tim Claessens, Dani Baijens (5), Luca van Straaten (2), Niels Poot (1), René Jaspers (2), Tom Jansen, Jordy Baijens, Florent Bourget (1), Niels Versteijnen, Robin Jansen (2) Joris Baart (4), Evert Kooijman (2).