Guus Hölscher Topsport Award in het leven geroepen!

Guus Hölscher Topsport Award in het leven geroepen!

Ken jij iemand die zich onvermoeibaar inzet voor de handbalsport op het hoogste niveau? Die het topsportklimaat weet te stimuleren en anderen weet te inspireren? Nomineer diegene voor de Guus Hölscher Topsport Award!

Het Topsportplatform waar alle BENE-League en Eredivisie verenigingen van handballend Nederland in vertegenwoordigd zijn, heeft de Guus Hölscher Topsport Award in het leven geroepen. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Topsport binnen handballend Nederland. Op een manier zoals Guus Hölscher dit ook heeft gedaan: onbaatzuchtig, positief en gericht op de samenwerking.

Met de Award willen de clubs het gedachtegoed van Guus Hölscher kracht bij blijven zetten. Guus wilde het topsportkarakter van handbal in Nederland verstevigen. Hij was een handbaldier in hart en nieren. Zijn enthousiasme voor de sport, zijn tomeloze inzet, zijn positivisme, zijn kijk op samenwerking waren kenmerkend voor Guus. Deze eigenschappen zijn heel bepalend geweest voor de ontwikkelingen van Topsport binnen handballend Nederland.

Naast een oorkonde is een geldbedrag van € 2.500,- aan de Award verbonden, dat besteed kan worden aan nieuwe topsport gerelateerde activiteiten. Een beoordelingscomité bepaalt de uiteindelijke winnaar. De uitreiking van de eerste Guus Hölscher Topsport Award vindt plaats tijdens de Super Cup 2018.

Nomineren kan tot 1 juni via https://www.guusholschertopsportaward.nl/.Op de website lees je ook meer over de spelregels en de verdiensten van Guus.