Bekerprimeur voor Bevo HC

Bekerprimeur voor Bevo HC

De handballers van Herpertz/Bevo HC hebben voor het eerst inde clubgeschiedenis de NHV-beker gewonnen. Voor ruim tweeduizend toeschouwers won Bevo HC met 27-28 van FIQAS/Aalsmeer.

Bevo HC won na een spannend duel met Aalsmeer voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de NHV-beker. Bij vijf eerdere pogingen in de eindstrijd van de nationale handbalbeker in 2001, 2004, 2005, 2007 en 2008 was het mis gegaan. De laatste keer en in 2004 verloor de Limburgse formatie van Aalsmeer. Tien jaar later kon Bevo HC eindelijk revanche nemen in de bekereindstrijd.

De ploeg van Jo Smeets had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief en had bij 8-11 voor het eerst een positieve marge van drie doelpunten. Aalsmeer kwam knap op gelijke hoogte (13-13) en nam daarna zelfs voor de eerste keer na een treffer van Wai Wong een voorsprong. Nog voor de pauze herstelde Bevo HC zich door drie treffers op rij van Sas Wouter, Sybren Stijweg en Niels Poot. Robin Boomhouwer tekende voor de 15-16 ruststand.

Direct na de hervatting kwam Bevo HC door een geslaagde actie van Pim Augustinus op 15-17 en tot acht minuten voor tijd was het verschil tussen beide teams nooit meer dan één doelpunt: 25-24. Hierna volgde een sterke periode van Bevo HC en in een mum van tijd was de wedstrijd omgedraaid.

Na doelpunten van Sas Wouter, Sybren Stijweg, Niels Poot en Niek Jordens en sterk keeperswerk van Markus Hammerschmidt was de basis gelegd voor de bekertriomf: 25-28. In de slotfase kwamen de Noord-Hollanders via Samir Benghanem en Remco van Dam nog knap terug tot 27-28 maar de tijd ontbrak om op gelijke hoogte te komen en een verlenging af te dwingen.

Door het verlies blijft Aalsmeer op zes bekertitels steken. Alleen Sittardia en KRAS/Volendam hebben met zeven overwinningen in de eindstrijd meer NHV-bekers in de prijzenkast staan. Voor Aalsmeer-coach Bert Bouwer was het verlies een grote tegenvaller.

Een zege zou voor de oud bondscoach van het Nederlands Damesteam een bijzondere betekenis krijgen. Precies veertig jaar geleden was Bouwer als speler van Sittardia winnaar van de eerste NHV-beker die in sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam werd gehouden.

Voor Bevo HC was Dario Polman de grote man met acht doelpunten. Niek Jordens voegde daar vijf fraaie treffers aan toe. Bij Aalsmeer waren Robin Boomhouwer (zes goals) en Tim Bottinga (vijf keer raak) goed op dreef.

Voor Bevo HC was de bekerfinale de laatste wedstrijd van het seizoen. Aalsmeer gaat zich opmaken voor de best-of-three finale om het landskampioenschap tegen OCI/LIONS.

FIQAS/Aalsmeer-Herpertz/Bevo HC 27-28 (15-16).
FIQAS/Aalsmeer:
Gaby Birjovanu, Marco Verbeij; Nils Dekker (1), Jim Castien, Robin Boomhouwer (6), Kevin Hooijman (1), Remco van Dam (4), Niels de Jong, Samir Benghanem (4), Robin Jansen (3), Wai Wong (3), Quinten Ouderland, Tim Bottinga (5), Lars Kooij, Erik Blaauw, Michael Kamsteeg.
Herpertz/Bevo HC:
Markus Hammerschmidt, Bram van Grunsven; Sybren Stijweg (3), Guus van den Heuvel, Joost Rombouts, Sas Wouter (2), Stefan van Gils, Pim Augustinus (1), Jordin van Berlo, Niels Poot (3), Quinten Colman, Jeroen van de Beucken (3), Nick van de Beucken, Niek Jordens (5), Robin Jansen (3), Dario Polman (8).
Scheidsrechters: Weijmans/Wolbertus.