Vierde NHV-beker voor VOC na winst op Quintus

Vierde NHV-beker voor VOC na winst op Quintus

VOC won de NHV-beker voor de vierde maal. Eerder was de Amsterdamse ploeg bekerwinnaar in 2009 (31-28 tegen SEW), 2010 (27-23 tegen E & O) en 2016 (27-26 tegen Quintus). Voor de Heulse ploeg, in het verleden ook al vier keer winnaar van de nationale beker, was het na 2011, 2012 en 2016 het vierde bekerverlies op rij.

Ook nu was het verschil in Topsportcentrum Almere tussen VOC en Quintus lange tijd gering. Tot bijna halverwege de tweede helft hield Quintus gelijke tred en ging het lange tijd aan de leiding. Na 24-24 namen de Amsterdamsen een beslissende voorsprong via drie doelpunten op rij van Rachel de Haze en twee keer Talisa Groen: 24-27.

Daarna werd het verschil al snel groter en bij 25-30 na goals van wederom De Haze, Dione Housheer en opnieuw Groen was de marge voor het eerst vijf treffers in het voordeel van de ploeg van trainer/coach Ricardo Clarijs. Dit verschil stond ook aan het einde van de wedstrijd op het scorebord.

Dione Housheer was topscorer van de wedstrijd met elf doelpunten. Rachel de Haze (acht goals, allemaal na rust) en Talisa Groen (zeven keer raak) waren eveneens op dreef bij de Amsterdamse ploeg. Bij Quintus kwam het meeste aanvallende geweld van Anouk Zwinkels (zeven goals), Cynthia Grift en Lisanne Zwinkels. Amy Oostveen haalde in de tweede helft vijf keer succesvol uit.

Virto/Quintus-Succes Schoonmaak/VOC 31-36 (19-17).

Virto/Quintus: Esther Vos, Jesse van der Polder; Susan de Bakker, Cynthia Grift (6), Amy Oostveen (5), Daisy Hage (3), Angelique van Duijvenbode, Lisanne Zwinkels (6), Iva van der Linden (1), Anouk Zwinkels (7), Iris van Aalst, Lisa Warmerdam (1), Ellen Zwinkels, Lois Strik (1), Esmee Martens (1).

Succes Schoonmaak/VOC: Sanne Leenders, Ashley Landsman; Demi Dijkstra, Lynn Molenaar (1), Nikita van der Vliet, Talisa Groen (7), Britt van der Baan (2), Rachel Jane Piekhaar, Bo van Wetering (4), Rachel de Haze (8), Dione Housheer (11), Maike Bouwer, Lindsey Schrekker, Kim Lunter (1), Zoe Sprengers (2), Domique Koppe.

Scheidsrechters: Hommen/Remmerswaal.