HandbalAcademie Heren gaat vanaf september weer van start

HandbalAcademie Heren gaat vanaf september weer van start

Na hard werken en een goede samenwerking met NOC*NSF is het gelukt om vanaf september te starten met een HandbalAcademie Heren. Op Papendal gaan  veertien jongens intern wonen en zestien uur per week intensief trainen. “Het is een hele goede stap voor het heren handbal. Het betekent een nieuwe impuls”, legt technisch directeur Paul van Gestel uit.

“Nadat de HandbalAcademie Heren in 2016 stopte vanwege verschillende redenen, hebben we het nu weer voor elkaar gekregen om de Academie de komende seizoenen te starten. Wij zijn erg verheugd dat getalenteerde jongens de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot tophandballers. De groep jongens van de selectie onder 18 jaar trainen al wekelijks op Papendal, maar zullen nu in het fulltime programma nog intensiever begeleid worden.”

Technische staf HandbalAcademies
In samenwerking met NOC*NSF is gekozen voor een volwaardig driemanschap in de technische staf van de HandbalAcademies met twee parttime keepertrainers. Zo ontstaat er synergie en een goede bezetting voor zowel de HandbalAcademie Dames als Heren. Edwin Kippers, Rick Louw en Ricardo Clarijs verzorgen als drietal de technische trainingen van de HandbalAcademies, waarbij Laura Robben en Jean Last de keepertrainers zijn voor respectievelijk de dames en de heren.

Edwin Kippers is naast zijn functie bij de HandbalAcademie ook assistent bondscoach bij het Nederlands Herenteam en bondscoach van de herenselectie U20 en U18. Rick Louw is assistent bondscoach bij de heren U20 en Ricardo Clarijs bondscoach van de dames U18. Naast de HandbalAcademie blijven Rick en Ricardo verbonden aan hun club, wat binnen het programma van de HandbalAcademies in te passen is.

“De ambities van de mannen spatten er vanaf en ze zien een loopbaan in de sport als hun droom. We zijn blij met deze sterke technische staf die met volledige bezieling aan het werk gaat. We zijn ons bewust dat er mogelijk gedachtes kunnen leven van belangenverstrengeling. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt om de integriteit te kunnen waarborgen.”

“Trainen geven, begeleiden en wedstrijden coachen maken voor deze ambitieuze trainers een totaal pakket, wat ten goede komt aan hun ontwikkeling en die van de talenten. Het NHV heeft de focus op de ontwikkeling van het talent als individu om zo door te kunnen groeien naar het hoogst haalbare, waaronder de nationale A-selecties.”