Definitieve selectie Nederlands Herenteam bekend voor WK-playoff

Definitieve selectie Nederlands Herenteam bekend voor WK-playoff

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft de definitieve selectie van zestien spelers bekendgemaakt voor de WK-playoff wedstrijden tegen Zweden. Op zaterdag 9 juni en woensdag 13 juni nemen beide ploegen het tegen elkaar op. De winnaar van de onderlinge duels wordt beloond met een ticket voor het WK 2019 in Denemarken en Duitsland. 

Het Nederlands Herenteam speelt op 9 juni om 16:00 uur de eerste wedstrijd in de playoff in de Maaspoort in Den Bosch. Aan de kassa zijn er nog kaarten te koop. Vier dagen later, op 13 juni staat de return in Zweden op het programma. Om 19:15 uur klinkt het beginsignaal in de Kristianstad Arena.

“Het is een goed moment om ons te meten met de top. We kunnen zien hoe onze spelsystemen en filosofie werken tegen een van de beste teams van Europa”, vertelt de bondscoach. Zweden is de verliezend finalist van het afgelopen EK en een tegenstander van formaat. “We moeten de hoogste berg beklimmen om ons te plaatsen voor het wereldkampioenschap.”

Seoul Cup 2018
Direct na afloop van de WK-playoff gaat het vizier op het volgende doel: plaatsing voor het EK 2020. De Oranjeheren vliegen vanuit Zweden door naar Korea, waar ze deelnemen aan de Seoul Cup 2018. Ze spelen oefenwedstrijden tegen Korea en Bahrein. De selectie voor het toernooi wordt later bekendgemaakt.

Definitieve selectie:      
Rugnummer, Naam, Club.   
1   Bart Ravensbergen, Sélestat Alsace Handball (FRA)
4   Evert Kooijman, Handbal Achiles Bocholt (BEL)
6   Dani Baijens, SG Flensburg-Handewitt (GER)
7   Toon Leenders, HSG Nordhorn-Lingen (GER)
11  Iso Sluijters, NMC Górnik Zabrze (POL)
12  Luc Steins, Tremblay en France Handball (FRA)
14 Bobby Schagen, TVB 1898 Stuttgart (GER)
17 Ivo Steins, OCI/LIONS (NED)
19 Jaap Beemsterboer, KRAS/Volendam (NED)
21 Kay Smits, Wilhemshavener HV (GER)
22 Jasper Adams, TV Emsdetten (GER)
24 Jeffrey Boomhouwer, MT Melsungen (GER)
25 Ephrahim Jerry, Sporting NeLo (BEL)
27 Alec Smit, HSG Nordhorn-Lingen (GER)
31 Gerrie Eijlers, KRAS/Volendam (NED)
32 Tommie Falke, JMS/Hurry-Up (NED)