Beach Dames U18 pakken zilveren medaille op EK

Beach Dames U18 pakken zilveren medaille op EK

De Dames U18 hebben een zilveren medaille gewonnen op het EK Beach Handball in Montenegro. In de finale bleek regerend wereldkampioen Hongarije net te sterk. De eerste set was razend spannend en werd in de slotfase nipt verloren met 16-18. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Het was Hongarije dat in de tweede set aan het langste eind trok (11-14) en de Europese titel pakte.

Een jaar geleden verdeelde Hongarije en Nederland ook de hoofdprijzen op het WK in Mauritius. De formatie van bondscoach Harald Mulder verloor de finale toen na shoot-outs. De prijzenkast van de talentvolle Beach selectie is groot. Naast de twee zilveren medailles, zijn ze in het bezit van twee Europese titels. In 2016 en 2017 kregen ze een gouden plak om hun nek gehangen.

Jeugd Olympische Spelen
Beach Handball is in opkomst. De zandtak staat op de Olympische agenda. De Beach meiden doen in oktober mee aan de jeugd Olympische Spelen in Argentinië. Mulder: “Ja, dat is echt te gek. Op het EK willen we pieken, maar op de Olympische Spelen willen we er nog meer staan. Op 6 oktober is de opening en daarna willen we na tien wedstrijden het goud omhoog houden”, aldus de ambitieuze bondscoach.

Selectie Oranje U18:
Zoë Bron – VOC
Anna Buter – VZV
Marit Crajé – VOC
Marit van Ede – Aalsmeer
Zoë van Giersbergen – SEW
Iris Hoekenga – VZV
Lynn Klesser – VZV
Amber van der Meij – Zeeburg
Nyah Metz – VOC
Britt Stammes – VZV