Tachtig teams actief op NK Beach Handball dit weekend

Tachtig teams actief op NK Beach Handball dit weekend

Op het Molecaten Park Flevostrand in Biddinghuizen vindt dit weekend het NK Beach Handball plaats. Tachtig teams uit tien verschillende (leeftijds)categorieën, van D-jeugd tot senioren, strijden om de landstitel.

Tijdens de Beach Tour van het NHV hebben teams op verschillende toernooien door het land punten kunnen vergaren. Per leeftijdscategorie heeft de top-8 een plaats op het NK Beach Handball weten te bemachtigen.

Jeugdteams

De in juni afgelopen Beach Tour kon rekenen op een record aantal deelnemende jeugdteams, waardoor de groei van de zandtak van de handbalsport ook aan de onderkant aanhoudt. Het deelnemersveld is heel divers. Van Groningen tot Limburg: uitblinkende teams uit heel Nederland strijken dit weekend neer op het Flevolandse zand.

Op zaterdag 7 juli staan alle groepswedstrijden gepland. De jongste jeugd, de Djeugd, speelt in de namiddag de finale. De rest van het deelnemersveld vervolgt op zondagochtend het gevecht om de beker. Het NHV heeft een extra speelronde – de kwartfinale – toegevoegd aan het speelschema, waardoor ieder team over twee dagen zes topwedstrijden speelt.

Seniorenfinales
Zondagmiddag staan de spectaculaire seniorenfinales op het centrecourt gepland. Bij de dames wordt titelhouder Westsite uit Amsterdam, dat in de European Beach Tour zilver greep, gezien als de grote favoriet. Ook aan de mannenkant mikt landskampioen Hiekka Hauskaa op titelprolongatie. De formatie in het oranje kan rekenen op de inbreng van een hoop topspelers die in de zaal onder meer actief zijn in de eredivisie en BENE-League.

De wedstrijden op het centrecourt worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Handbal Nederland: https://www.youtube.com/channel/UCA78Q3kmef09htNzBLjI8-A. Bekijk het programmaboekje met het volledige wedstrijdschema.