Meiden U16 op stoom in hoofdronde EK

Meiden U16 op stoom in hoofdronde EK

De Meiden U16 hebben vandaag twee overwinningen geboekt in de hoofdronde op het Open EK in Zweden. De ploeg van Ricardo Clarijs werkt een loodzwaar programma af in Göteborg. Om 11:30 betraden ze het veld voor het duel tegen Polen (de nummer 1 uit groep A). Teamwork, vechtlust, een hoog tempo en een geweldige dekking leverde een 22-19 overwinning op. De eerste slag in de hoofdronde was geslagen. Kim Molenaar was topscoorster met 9 doelpunten.

De meiden genoten na van de winstpartij: “Zo’n overwinning geeft echt een kick en smaakt naar heel veel meer”, vertelde ze na afloop. Na wat rust in het hotel, moesten de meiden weer aan de bak. Om 17:30 uur stond de partij tegen Frankrijk op het programma (de nummer 1 uit groep C). De Fransen waren tot nog toe ongeslagen.

De start van de Nederlandse jeugdploeg was flitsend. Met een verschil van vijf doelpunten op het scorebord klonk het rustsignaal: 10-15. In de tweede helft werden een aantal open kansen gemist, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkeerde. Vijftig seconden voor tijd scoorde Amber Verbraeken het winnende doelpunt.

Het waren twee loodzware wedstrijden met een positief resultaat. “De meiden hebben gevochten. Het is een geweldige overwinning van het collectief op een topland”, vertelt de bondscoach trots.