Dames U20 spelen na spannende wedstrijd gelijk tegen Japan

De dames U20 hebben na een spannende wedstrijd gelijk gespeeld tegen Japan. Na zestig minuten stond de stand: 34-34 op het scorebord. Morgen neemt de ploeg van Robert Nijdam het om 20:00 uur op tegen Denemarken. Beide ploegen gaan in een onderling duel uitmaken wie de groepswinnaar wordt. Oranje dient te winnen om als hoogste te eindigen.

In de eerste helft hadden de Dames U20 het lastig met het snelle bewegelijke spel van Japan. Japan nam het initiatief en liep uit naar een gat van zes doelpunten (6-12). Twee minuten voordat het rustsignaal klonk leek het erop dat het verschil gehandhaafd werd door de Aziatische ploeg (11-17), maar Larissa Nusser, Amy Oostveen en Bo van Wetering staken daar een stokje voor. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een stand van 14-17.

Japan kwam met twee goals goed uit de startblokken in de tweede helft 14-19. Het spelbeeld leek ongewijzigd te blijven toen Oranje tegen een zes goal achterstand aan keek (16-22) en in ondertal kwam te staan. Toch vocht de Nederlandse ploeg voor elke meter en scoorde vier keer op rij. De meiden bleven knokken en het lukte hen om op gelijke hoogte te komen: 29-29.

Een razend spannende slotfase brak aan. Beide teams gaven elkaar geen strobreed toe gezien de standen van 30-30, 31-31, 32-32 en 33-33. Met nog vijftien seconde op de klok nam bondscoach Robert Nijdam een time-out. Via een fantastisch afstandsschot van uitblinker Amy Oostveen kwam Oranje op voorsprong. Een overwinning leek geboekt, maar het lukte de pijlsnelle Japanse dames om vijf tellen voor het eindsignaal de gelijkmaker te scoren: 34-34.

“Ondanks de late gelijkmaker moeten we blij zijn met het gelijke spel, want na zo’n zware start sleep je wel een punt uit het vuur”, vertelt teammanager Anneke van Oel.

Zondag speelt de formatie van bondscoach Robert Nijdam de laatste poulewedstrijd tegen Denemarken om 20:00 uur. Deze wedstrijd is live te zien via www.hungaryhandball2018.com.