Landskampioenen prolongeren titel op het zand

Landskampioenen prolongeren titel op het zand

Westsite en Hiekka Hauskaa mogen zich een nieuw jaar landskampioen Beach Handball noemen. Beide ploegen waren in Biddinghuizen opnieuw de sterkste.

Bij de dames was de eindstrijd een herhaling van een jaar geleden. Opnieuw ontmoetten het Amsterdamse Westsite en OHC’01 uit Oosterhuit elkaar. De titelfavoriet uit de hoofdstad bleek op het centre court de sterkste. Hiekka Hauskaa legde door een duidelijke zege op HVC beslag op de bronzen pak.

In het slotduel van het NK in Flevoland rekende titelhouder Hiekka Hauskaa bij de heren af met verrassing Unitas uit het Drentse Rolde. Met een serie fraaie vliegers lieten de oranjehemden, die in 2017 veelvraat Camelot onttroonden, Unitas kansloos. De Noordelingen in het rood debuteerden in de finale op het zand.

Jeugdkampioenen
Bij de A-junioren grepen VZV (dames) en Hiekka Hauskaa (heren) het goud. Een leeftijdsklasse lager, in de B-jeugd, zegevierden Niedorp (meisjes) en Aalsmeer (jongens) in de eindstrijd op het sfeervolle centre court. In de categorie C-jeugd namen VZV (dames) en Borhave (jongens) de titel mee naar huis. Op zaterdag werden de prijzen verdeeld bij de D-jeugd. AHV Achilles (dames) en HS Rijnmond (heren) kregen een gouden medaille omgehangen.