Dames U18 redden het niet tegen Noorwegen

De Dames U18 hebben in hun tweede wedstrijd op het WK in Polen niet het niveau van de eerste wedstrijd vast weten te houden. Er werd ruim verloren van een beter spelend Noorwegen (25-34). Er is voor de Oranjemeiden nog niets verloren en zij kunnen nog steeds door naar de hoofdfase van het toernooi.

Oranje opent de score via Nikita van der Vliet maar Noorwegen komt zeer sterk uit de startblokken. Nederland kijkt na zeven minuten spelen al tegen een 2-8 achterstand aan. Na tien minuten is het zelfs 3-10. Noorwegen speelt snel en scoort vrij eenvoudig, waar onze Oranjemeiden kleine foutjes maken die de Noorsen feilloos afstraffen. Nederland is niet scherp in de beginfase van deze wedstrijd.

Oranje komt enigszins terug via doelpunten van Nyala Krullaars, Britt van der Baan en Nikita van der Vliet bij een stand van 8-13. De formatie van Ricardo Clarijs kent een kleine opleving en twee doelpunten van Britt van der Baan zijn goed voor de 10-14. Een goed spelende Nikita van der Vliet maakt het verschil zelfs drie. Dichterbij de Noren komt Nederland niet. In de laatste vijf minuten voor rust is er weer een mindere fase, ruststand 13-19.

De Nederlandse meiden hoopten na rust de knop om te kunnen zetten en dichterbij Noorwegen te komen. Echter worden de kansen niet goed afgemaakt en blijft Oranje in fases slordig spelen. De stand schommelt wat tussen de zes en acht doelpunten verschil. Drie minuten voor tijd maakt de Noorse ploeg zelfs de 23-33. Een dubbele save van keepster Danique Trooster en een doelpunt van Sarah Dekker halen helaas niet veel meer uit voor de eindstand: 25-34.

Britt van der Baan werd met vijf doelpunten gekozen tot speelster van de wedstrijd bij Nederland. Zij was niet tevreden over de wedstrijd: “Aan het begin hielden we ons niet aan de afspraken, waardoor we begonnen met een achterstand. We hebben keihard geknokt om het gat te dichten, maar doordat onze afronding vandaag niet erg goed was, is dit niet gelukt. Nu de koppies weer omhoog en de volle focus op China!!”.

Morgen om 20.00 uur wacht China dat nog geen punten heeft behaald dit toernooi. Om nog zicht te houden op de hoofdfase is het belangrijk dat er gewonnen wordt. De wedstrijd is te zien op www.handballpoland2018.pl/live