Tweede winstpartij voor Heren U18 op EHF Championship

Ook de tweede wedstrijd op het EHF Championship in Oostenrijk is gewonnen door onze U18 jongens. Na een rommelige en moeizame eerste helft weet de ploeg van Edwin Kippers in de tweede helft orde op zaken te stellen. Bulgarije wordt ook zonder geblesseerde Tim Roefs en Lars Kooij verslagen met 20-29.

Oranje begint met een goede dekking, maar ook met twee slordige aanvallen die niet leiden tot doelpunten. Via twee keer Martijn Kleijkers komt Nederland op een 0-2 voorsprong. Bulgarije heeft direct de waarde van Niels Versteijnen door en de Bulgaren geven hem persoonlijke dekking. Een onrustige fase in de wedstrijd leidt tot achterstand bij Oranje (5-4). Het lukt Bulgarije telkens om Oranje bij te blijven en hierdoor kan Nederland hun voorsprong niet behouden of uitbreiden. Bij rust staat er een kleine 11-13 voorsprong op het scorebord.

Oranje start de tweede helft niet scherp en Bulgarije komt direct langszij (13-13). Oranje loopt weer wat uit (13-15) en door een penaltysave van keeper Michiel de Folter kan Oranje voor het eerst in de wedstrijd de marge uitbreiden (13-17). Goals van Koen van Dijk en Dennis Vesters zetten Oranje op een comfortabele 15-20 voorsprong.

In de tweede helft wordt er duidelijk meer gewisseld in spelers, de acht doelpunten zijn gemaakt door zeven verschillende spelers. Het gevarieerde spel deze helft pakt duidelijk goed uit. Tom Zwarthoed zet Oranje op 18-23. Bulgarije krijgt veel penalty’s mee, maar stuit steeds op de absolute uitblinker in de tweede helft: keeper Michiel de Folter. Hij stopt maar liefst vier penalty’s en twee keer de rebound. Hierdoor kan Oranje uitlopen van 20-25 naar een eindstand van 20-29.

Cirkelspeler Martijn Kleijkers werd met negen treffers verkozen tot speler van de wedstrijd.

Scores Nederland:
Martijn Kleijkers 9, Niels Versteijnen 5, Calvin van der Scheer 5, Tom Zwarthoed 3, Odirin Jerry 3, Noah van Wieringen 2, Koen van Dijk 1, Dennis Vesters 1.

Maandag wacht thuisland Oostenrijk dat Bulgarije wist te verslaan met 39-13. Om 18.00 uur klinkt het fluitsignaal. Ook deze wedstrijd is live te zien op ehftv.com.