Dames U18 veroveren derde plek in de poule door winst op Argentinië

De Dames U18 hebben op het WK in Polen een derde plek behaald in poule C door met 33-18 te winnen van Argentinië. Hiermee zijn de meiden door naar de achtste finale en gaan het op 15 augustus opnemen tegen de nummer twee van poule D, Frankrijk.

Oranje start niet scherp en er wordt niet direct gescoord. Argentinië komt op voorsprong maar Nyala Krullaars scoort tweemaal en maakt de stand weer gelijk (2-2). Via 4-4 scoren voor Nederland Zoë Sprengers en Nyala Krullaars de 4-6. Dit is de eerste voorsprong die Nederland in de wedstrijd heeft. Kirsten Theron scoort voor Oranje de 9-6 en de marge is nu drie doelpunten. Argentinië zet door en komt terug tot 10-10. Er wordt onbesuisd verdedigd door de Argentijnsen en o.a. mede door een twee minuten tijdstraf aan Argentijnse kant kan Oranje het heft weer in eigen handen nemen via goals van o.a. Beau de Boer, Sarah Dekker en Larissa Nusser (15-10). Oranje had duidelijk wat opstartproblemen maar na twintig minuten begint het spel te lopen en leidt de ploeg van Ricardo Clarijs bij rust met 17-11.

De tweede helft wordt goed begonnen door de Oranjemeiden. Larissa Nusser, Kirsten Theron en Sarah Dekker vergroten de voorsprong van Oranje naar 20-12 na acht minuten spelen. Hierop volgt een matige fase waarin er ruim vier minuten lang geen doelpunt gemaakt wordt. Na 12 minuten zijn het Eva van Diepen en Nikita van der Vliet die Nederland op een voorsprong zetten van tien doelpunten (23-13).

Nederland hoeft minder hard te werken dan in de eerste helft en breidt de voorsprong verder uit. De Argentijnse ploeg scoort slechts drie keer in 21 minuten tijd. In de drie minuten die daarop volgen worden er net zoveel doelpunten gemaakt door het verslappen van de Nederlandse defensie. Britt van der Baan scoort voor Oranje het 30e doelpunt van de wedstrijd. Een penaltysave van Lieke van der Linden bij 33-18 bepaalt tevens de eindstand.

Larissa Nusser, die de geblesseerde Lisanne Kruijswijk vervangt, liet haar waarde zien en werd verkozen tot speelster van de wedstrijd.

Pien van der Geest na afloop van de wedstrijd tegen Argentinië: “We wisten dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om de volgende ronde te halen. Dit hebben we als team goed laten zien! De eerste 15 minuten hadden we het nog wat lastig maar konden daarna met snelle omschakelingen en een sterke dekking uitlopen. In de tweede helft zijn er veel goeie aanvallen uitgespeeld met mooie acties. Ook de dekking stond super sterk waardoor de aanval lekker liep”.

Morgen hebben we een rustdag waar we goed gaan voorbereiden voor de 1/8 finale woensdag tegen Frankrijk!

Woensdag 15 augustus neemt Oranje U18 het om 14.00 uur op tegen de nummer twee van poule D, Frankrijk. Deze wedstrijd is live te zien op handballpoland2018.pl/live