Dames U18 niet naar halve finale WK

Na een topwedstrijd tegen Frankrijk is het de Dames U18 niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales op het WK in Polen. Na een zware wedstrijd gisteren tegen Frankrijk zat het er vandaag tegen Zweden niet in voor de meiden van Ricardo Clarijs.

Oranje start de wedstrijd wederom vrij slordig maar kan Zweden via 3-3 nog tot 6-7 bijhouden. Zweden heeft de leiding in de wedstrijd en loop uit naar 6-9. Oranje doet via Eva van Diepen en Sarah Dekker nog wat terug maar bij rust staat het 9-13 in het voordeel van de Zweedse ploeg.

In de tweede helft zal de dekking beter moeten en in de aanval moet er scherper afgerond worden willen de dames U18 het Zweden nog moeilijk kunnen maken.

Zweden scoort makkelijke doelpunten en voornamelijk van afstand zijn zij zeer doeltreffend. In de hele wedstrijd krijgt Oranje genoeg kansen, maar zelfs vier penaltykansen worden niet benut. Na 13 minuten spelen in de tweede helft schiet Zweden het verschil naar zes. Het wordt voor de Oranjemeiden nog moeilijk om dit in te halen.

Zweden loopt gemakkelijk uit naar 13-21 en het zit er gewoonweg niet in bij de Oranjemeiden. De achterstand is niet meer te overbruggen en Oranje verliest de kwartfinale met 17-27.

Nyala Krullaars werd, met vijf treffers, aan Nederlandse kant uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.

Zaterdag speelt Oranje om 15.00 uur de eerste wedstrijd in de strijd om plek 5 t/m 8 tegen de verliezer van Denemarken – Rusland. Deze wedstrijd is te zien op handballpoland2018.pl/live