Dames U18 verliezen van Denemarken na penaltyreeks

De meiden U18 hebben na een bloedstollende wedstrijd verloren van Denemarken. Via een 10-10 ruststand scoorde Zola Amsen in de laatste seconde de 27-27 en moesten er penalty’s genomen worden. Denemarken deed dit net iets beter dan onze meiden en dus gaat Nederland morgen spelen om plek 7 tegen Spanje.

Denemarken opent de score maar Nederland beschikt over een snelle omschakeling en komt 3-1 voor. De dekking van Oranje staat goed en de omschakeling gaat beter dan in andere wedstrijd, alleen de aanval mag scherper. Denemarken speelt geen wereldwedstrijd dus Oranje moet profiteren van de slordigheid van de Deensen. Helaas scoort Nederland zelf ook te weinig en na 20 minuten spelen staat het 5-7 achter. Via goals van Nyala Krullaars en Zoë Sprengers gaan de meiden de rust in met een 10-10 op het scorebord.

In de tweede helft kan Oranje de Deense ploeg nog bijhouden tot 13-13 maar Denemarken profiteert van een tijdstraf van Nyala Krullaars (13-15). Vrijwel de hele tweede helft loopt Oranje achter de feiten aan en staat het telkens 1/2 doelpunten achter. Zion Krullaars en Nikita van der Vliet zetten Oranje weer op een 22-21 voorsprong.

Vanaf nu gaat het gelijk op. Oranje krijgt veel kansen maar die worden niet allemaal goed benut. Echter staat de dekking goed dus kan Oranje uitlopen naar 25-23. Via 26-24 verslapt Oranje en Denemarken komt 15 seconde voor tijd op voorsprong (26-27). Ricardo Clarijs neemt een time-out en instrueert zijn team goed want Zola Amsen scoort in de laatste seconde de gelijkmaker.

Dit betekent dat er penalty’s genomen zullen worden om te beslissen wie er gaat spelen voor plaats vijf. De Deense speelsters schieten al hun pogingen raak en helaas doen onze meiden dit niet. Een zuur verlies (29-31) voor onze meiden die morgen om 10.30 uur tegen Spanje zullen strijden om de zevende plek. Deze wedstrijd is live te zien op handballpoland2018.pl/live.

Aanvoerster Nikita van der Vliet werd met negen treffers verkozen tot speelster van de wedstrijd.