Heren U18 niet naar finale na zuur verlies tegen Tsjechië

Heren U18 niet naar finale na zuur verlies tegen Tsjechië

De Heren U18 zijn er niet in geslaagd de finale van het EHF Championship in Oostenrijk te bereiken. In de halve finale werd, na een eerste helft waarin de teams gelijkwaardig waren, kansloos verloren van Tsjechië. Morgen gaat de ploeg van Edwin Kippers tegen Turkije strijden om de derde plek. 

In de beginfase van de wedstrijd wordt er weinig gescoord, na vijf minuten spelen staat er een magere 2-0 in het voordeel van de Tsjechen op het scorebord. Via doelpunten van Calvin van der Scheer en Lars Kooij pakt Nederland een 2-3 voorsprong. De rest van de eerste helft gaat gelijk op. Oranje leidt veel onnodig balverlies en kan zo geen gaatje slaan. Bij rust staat het 10-9 voor Tsjechië.

In de tweede helft scoort Oranje direct te gelijkmaker en Jochem Brouwer zet Oranje zelfs op 10-11 voor. Tsjechië zet een tandje bij en komt bij 12-11 weer aan de goede kant van de score. Via 14-12 wordt het 16-13 en Oranje komt niet lekker in zijn spel. Het speelt slordig en creëert weinig echte kansen. Zelfs van een overtalsituatie wordt niet geprofiteerd. 

Het verschil wordt steeds groter en hierbij wordt het voor Nederland steeds moeilijker om nog dichterbij Tsjechië te komen. Bij 21-15 en nog zes minuten te spelen is het duidelijk dat de finale niet meer bereikbaar is. Oranje probeert het nog wel maar het wil vandaag gewoonweg niet lukken. Tsjechië verslaat de Oranjemannen met 28-18.

Niels Versteijnen werd voor de derde keer dit toernooi verkozen tot speler van de wedstrijd.

Morgenavond om 17.15 uur speelt Oranje de troostfinale om de derde plaats. Turkije, dat de halve finale verloor van Oostenrijk, is de tegenstander. De wedstrijd is live te zien op ehftv.com.

Scores Nederland:
Niels Versteijnen 5, Calvin van der Scheer 4, Lars Kooij 4, Tim Roefs 2, Martijn Kleijkers 2, Jochem Brouwer 1.