Super Cup eerste prijs in tien jaar voor HV Quintus

Super Cup eerste prijs in tien jaar voor HV Quintus

Houten, 25 augustus 2018 –  De handbalsters van HV Quintus hebben met de Super Cup de eerste prijs van het nog prille handbalseizoen gewonnen. Tien jaar geleden won de ploeg uit Kwintsheul met de NHV-beker voor het laatst een nationale prijs. Na 2006 en 2007 was het de derde keer dat de Super Cup naar Kwintsheul ging. 

In The Dome in Houten was Quintus verrassend genoeg oppermachtig tegen regerend landskampioen en NHV-bekerwinnaar OTTO Work Force/VOC. De enige keer dat beide teams elkaar eerder ontmoetten voor de Super Cup won VOC nog afgetekend met 27-21. Ook dat gebeurde tien jaar geleden.

Slechts in de eerste zes minuten was de club uit Amsterdam gelijkwaardig maar na 4-4 liep VOC achter de feiten aan. Het veel gretigere Quintus liep na treffers van Lisanne Zwinkels, Susan de Bakker, opnieuw Lisanne Zwinkels en Lisa Warmerdam in snel tempo uit naar 4-8.

VOC kwam via Lynn Molenaar nog iets dichterbij maar daarna werd de marge rap groter. Bij het rustsignaal was het verschil, mede door geslaagde doelpogingen van verder Cynthia Devilee-Grift, Amy Oostveen, Daisy Hage, Lisanne Zwinkels, Lisa Warmerdam en Lois Strik 8-16.

Ook na de hervatting was het verschil groot. Quintus domineerde en een verzwakt VOC kon niet aanhaken. Bij de Amsterdamse ploeg was duidelijk zichtbaar dat veel jeugdige speelsters een zwaar WK achter de rug hadden. Rachel de Haze bleef zelfs helemaal aan de kant en kon haar ervaring niet overbrengen aan haar talentvolle collega’s.

In de tweede helft viel bij Quintus Cynthia Devilee-Grift en Lisa Warmerdam in aanvallend opzicht op, terwijl keepster Esther de Vos een uitermate sterke indruk achterliet. Bij VOC kwam het meeste gevaar van Lynn Molenaar en Bo van Wetering. Het grootste verschil stond drie minuten voor het einde op het scorebord: 17-29. Zoé Sprengers, Bo van Wetering en Zola Amsen verkleinden de achterstand tot 20-29. Cynthia Devilee-Grift bepaalde de eindstand op 20-30.

OTTO Work Force/VOC: Cajune Calmez, Marit Huiberts, Lieke van der Linden; Nikita van der Vliet (3), Eva van Diepen, Britt van der Baan, Zola Amsen (2), Bo van Wetering (3), Rachel de Haze, Lindsey Schrekker, Kim Lunter (1), Zoë Sprengers (3), Lynn Molenaar (7), Laura Zeldenthuis (1), Kirsten Theron, Noa van der Heijden.
HV Quintus: Esther de Vos, Kim van Vliet; Susan de Bakker (2), Cynthia Devilee-Grift (6), Amy Oostveen (4), Daisy Hage (4), Angelique van Duijvenbode, Lisanne Zwinkels (4), Anouk Zwinkels, Iris van Aalst, Lisa Warmerdam (6), Elles Zwinkels, Lois Strik (3), Esmee Martens, Jill van der Zeijden (1), Paulien Barendrecht.