Cocoa from Ghana en Nederlands Dames Handbal Team beëindigen samenwerking

Cocoa from Ghana en Nederlands Dames Handbal Team beëindigen samenwerking

Cocoa from Ghana stopt na twee jaar als hoofdsponsor van het Nederlands Dames Handbal Team. Het bedrijf kiest ervoor om zich in te zetten voor de ontwikkeling van een aantal Olympische sporten in Ghana en de begeleiding van Ghanese sporters.

In 2016 is de samenwerking tussen Cocoa from Ghana en het Nederlands Handbal Verbond (NHV) gestart om meer bekendheid te geven aan de Ghanese cacao industrie. Met de goede resultaten van het Nederlands Handbal Team (resp. 4e op de Olympische Spelen, 2e op het Europees Kampioenschap en 3e op het Wereldkampioenschap) heeft Cocoa from Ghana veel aan naamsbekendheid gewonnen voor haar producten.

Joost Bellaart van Cocoa from Ghana geeft aan: “We kijken terug op een goede en vruchtbare samenwerking in de afgelopen twee jaar. Dankzij het partnership zijn we tot een duidelijke win-win situatie gekomen. Om het thuisland Ghana te ondersteunen bij haar Olympische ambities maken we nu een andere keuze, maar dat doet niets af aan de succesvolle samenwerking met het NHV.”

Na het bereiken van de wereldtop in 2015, is het Nederlands Handbal Team mede dankzij de steun van Cocoa from Ghana in staat geweest aan de wereldtop te blijven en tot goede resultaten te komen op de grote mondiale kampioenschappen. Algemeen directeur van het NHV Sjors Röttger vult aan: “Dankzij de samenwerking met Cocoa from Ghana hebben we een intensief programma met het Damesteam kunnen realiseren, hetgeen geleid heeft tot aansprekende resultaten. We zijn Cocoa from Ghana erkentelijk voor de steun in de afgelopen periode”.

De handbalbond is gesprekken gestart met potentiele kandidaten voor het hoofdsponsorschap van het NHV en de Oranjedames in het bijzonder. In december staat het volgende sportieve hoogtepunt voor de deur zijnde het EK in Frankrijk.