Beach meiden U18 naar halve finale Youth Olympic Games

Beach meiden U18 naar halve finale Youth Olympic Games

De Beach meiden U18 doorgedrongen tot de halve finale op de Youth Olympic Games. Op de derde speeldag bleef de ploeg van bondscoach Harald Mulder nog steeds ongeslagen! Vandaag werden Chinees Taipai en Kroatië slachtoffer van de dadendrang van Oranje. De jeugdploeg boekten daarmee hun zevende overwinning op rij. Chapeau!

“Het spel wordt steeds beter. Maar we moeten werelds spelen om de halve finale te winnen. En hemels tijdens de finale. In de hoofdfase moeten de dames er staan. Als de meiden hun verantwoordelijkheid nemen, dan kunnen we de andere landen pakken”, vertelde bonscoach Mulder vooraf.

Chinees Taipei-Nederland
De eerste set van het duel tegen Chinees Taipai was razend spannend. Uiteindelijk trok de Aziatische ploeg aan het langste eind, door één doelpunt meer te scoren (21-20). In de tweede set toonde Nederland veerkracht. Ze wonnen met 22-28. Shootouts moesten daardoor een beslissing brengen. De Oranjemeiden wonnen deze afgetekend met 4-9.

Kroatië – Nederland 
Na de 2-1 zege op Chinees Taipei maakten de Oranjemeiden het ook tegen Kroatië spannend. Na 16-14 en 14-16 kwam het wederom neer op shoot-outs. De meiden wisten wat te doen en wonnen deze overtuigend met 8-2. Oranje is gaat hiermee ongeslagen aan kop in de hoofdronde op de Youth Olympic Games.

Morgen op 12 oktober staat de kraker tegen regerend wereldkampioen Hongarije op het programma. Hongarije verloor verrassend van gastland Argentinië waardoor Oranje twee punten meer heeft dan de wereldkampioen. Wie wordt de groepswinnaar van de Main Round en pakt het voordeel in de halve finale? Zaterdag neemt de nummer één van de poule het in de halve finale op tegen de nummer vier. De nummer twee van de poule strijdt tegen de nummer drie voor een plek in de finale.

De wedstrijd worden niet live uitgezonden. Wel is er een live scoren te volgen via: https://www.buenosaires2018.com/results/en/beach-handball/results-women-gpb-000200-.htm?lng=nl.

Programma vrijdag 12 oktober:
19:30 uur Hongarije-Nederland