Beach Meiden U18 vallen net buiten prijzen op Youth Olympic Games

Beach Meiden U18 vallen net buiten prijzen op Youth Olympic Games

De Beach Meiden U18 zijn buiten de prijzen gevallen op de Youth Olympic Games in Argentinië. Op de laatste speeldag kwam de ploeg van bondscoach Harald Mulder net te kort en eindigde als vierde. In de strijd om de bronzen medaille was regerend wereldkampioen Hongarije met 2-0 te sterk. Eerder op de dag trok Kroatië aan het langste eind in de halve finale (2-0).

De Hongaarse ploeg had gedurende de hele wedstrijd het initiatief in handen. In beide sets schoten ze uit de startblokken (10-4). Waar Nederland wat foutjes maakte, strafte de Hongaarse meiden dat genadeloos af. De Oranjemeiden bleven knokken, maar het lukte niet om op gelijke hoogte komen. De eerste set ging verloren met 16-13, de tweede set 20-18.

Teleurstelling zal nu overheersen, maar de dames kunnen terugkijken op een goed toernooi. Ze boekten mooie overwinningen en bleven maar liefst zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Ze eindigden op de eerste plek in de poule en main round. Op de slotdag kon het succes alleen niet worden voorgezet.

Het was de eerste keer dat Beach Handball op de agenda stond tijdens een Olympisch toernooi. De sport groeit niet alleen internationaal, ook in Nederland is het een opkomende sport. Benieuwd hoe het spectaculaire Beach Handball wordt gespeeld? Bekijk het filmpje met de spelregels: https://www.youtube.com/watch?v=GweZ6pmch8Y.