Vacature! Combinatiefunctionaris handbal (0.6 fte)

Vacature! Combinatiefunctionaris handbal (0.6 fte)

De clubs
Als combinatiefunctionaris versterk je de Haagse handbalverenigingen op gebied van jeugdbeleid. In Den Haag kan je als handballer terecht bij vier club: SOS-Kwieksport, WHC, Hercules en Hellas. Onze nieuwe collega richt zich dit seizoen vooral op de ontwikkeling bij Hellas en SOS-Kwieksport. Hellas is een van de oudste handbalverenigingen van Nederland en bestaat 91 jaar. De ambities van Hellas zijn groot. Zowel bij de heren als bij de dames wil Hellas op het hoogste niveau acteren. Dat is in het verleden bekroond met diverse landskampioenschappen. SOS-Kwieksport is ook een handbal vereniging met een grote ambitie. De vereniging bestaat al 83 jaar en is een prestatiegerichte handbal vereniging. Bij SOS-Kwieksport speelt naast de prestaties ook de recreatieve kant een grote rol.

Het nationale damesteam heeft de populariteit van handbal in Nederland een flinke boost gegeven. De Haagse clubs willen hier natuurlijk graag van profiteren. Ben jij degene die de Haagse jeugd laat warm draaien voor handbal? Lees dan verder! 

Wij zoeken met ingang van 1 januari 2019 
Een ervaren, enthousiaste handballer met aantoonbare coördinatievaardigheden die in staat is zowel het technisch jeugdkader als jeugdleden te binden aan de vereniging. Je bent in staat om de structuur van de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen en je hebt uiteraard passie voor werken met jeugd. Je toont initiatief en bent niet bang verantwoordelijkheid te nemen en dragen. Communiceer je goed en beschik je over de volgende functie-eisen, dan willen wij jou als onze nieuwe jeugdsportcoördinator handbal.

 • MBO 4 werk- en denkniveau, kwalificaties bijvoorbeeld ROC Sport en bewegen niveau 4, CIOS of een HBO-sportstudie.
 • NHV diploma HT3 of hoger. 
 • Kennis van de sportverenigingswereld, bij voorkeur de Haagse
 • Aantoonbaar tenminste 3 jaar ervaring met de ontwikkeling van sporttrainingen en begeleiding van technisch kader
 • Aantoonbaar ervaring met handbaltrainingen op scholen
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Bereidheid tot werken in de avonduren, in het weekend en op naschoolse tijden
 • In staat om in vier dagen in de week naschoolse handbalclinics te verzorgen.

Omvang werkzaamheden en urenverdeling:
De jeugdsportcoördinator handbal is gemiddeld 23 uur per week beschikbaar voor SOS-Kwieksport en Hellas waarin wordt gewerkt aan de versterking van de vereniging op het gebied van jeugdbeleid. Daarnaast wordt de er tijdens de schoolperiode (ongeveer 35 weken per jaar) op vier dagen per week na schooltijd gematcht aan scholen. Doel van de match is jeugd na schooltijd enthousiast te maken voor de sport handbal door het geven van een leuke lessenreeks. 

Je helpt de club verder via de volgende taken:

 • Ledenwerving: handbaltrainingen verzorgen op de (buurt-)basisscholen in met name de leeftijdsgroepen D, E en F. Hierbij hoort het contact houden met de jeugdcommissie over de voortgang van potentieel nieuwe leden en de communicatie met ouders over lidmaatschap en proeftrainingen e.d.
 • Het (technisch) jaarplan (trainingsopbouw/planning) bepalen a.d.h.v. het technisch beleidsplan en uitvoeren i.s.m. de TC en trainers.
 • Samen met de coördinatoren van de TC het jeugdkader (wekelijks) voor, na en tijdens trainingen voorzien van feedback op de trainingen om het niveau op de gewenste hoogte te krijgen/houden.
 • Aansluiten en meepraten bij overlegmomenten TC/JC over de voortgang en de praktijk van het technisch beleidsplan (terugkoppeling toetsing technisch beleidsplan in de praktijk en eventueel aanpassen en actieplannen maken i.s.m. technische commissie).
 • Organisatie van diverse side-events.

Wij bieden
Een boeiende, afwisselende job in een sociale omgeving. Wij bieden je de mogelijkheid je verder te kwalificeren in deze branche. Wij zorgen daarbij voor voldoende ruimte voor creatieve ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden
De functie jeugdsportcoördinator valt onder de CAO sport. Afhankelijk van opleiding en werkervaring start je in functieschaal 6 of 7 (minimum € 2.134 tot maximum € 3.226 bruto per maand bij een volledige fte). Tevens bestaat de mogelijkheid jezelf door te ontwikkelen tot de functie senior jeugdsportcoördinator. Aan deze functie is salarisschaal 8 gekoppeld (maximaal € 3.590).

Solliciteren?
Je kan ons overtuigen door een leuke presentatie over jezelf of een goede motivatie en jouw cv te sturen naar info@swsdh.nl (of via WeTransfer). Stuur jouw sollicitatie voor vrijdag 21 december 2018 via info@swsdh.nl. Wellicht nodigen we je dan uit voor een goed gesprek! 

Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Sten Verleg, via sten.verleg@swsdh.nl of bel naar 070-368 6046.